Date companie
 
 
 
 

Europa, sub presiunea prezentului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Februarie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Iohannis Parlamentul European
 

Discurs în Parlamentul European de la Strasbourg, al președintelui României, Klaus Iohannis! Șeful statului român a fost primit miercuri, la Strasbourg, de șefa Parlamentului European, Roberta Metsola. După întâlnire, președintele Klaus Iohannis s-a adresat plenului Parlamentului European, în cadrul dezbaterii ”This is Europe”. Înainte de discurs, Iohannis a declarat că deciziile pe politica agricolă comună au fost luate în urmă cu patru ani și s-a întrebat de ce a fost nevoie de patru ani și de proteste masive, pentru ca politicenii să își dea seama că anumite aspecte trebuie rediscutate. De asemenea, șeful statului a vorbit despre alegerile din acest an.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Avem alegeri europene, dar avem și foarte multe alegeri în state membre. Voi sublinia și în plen, dar pot să spun și acum, că eu pledez pentru o uniune puternică, consolidată, unită, solidară și cu concepte solide pentru următorii ani, în beneficiul cetățenilor europeni. Alegerile vor avea loc toate în acest an, patru rânduri de alegeri. Este foarte mult. Care cu care se pot comasa în mod legal corect și constituțional, va elucida guvernul și coaliția. Eu nu sunt împotriva unor comasări de alegeri. Dacă se face bine și se anunță din timp, este o metodă de a reduce numărul de scrutine.”

În ceea ce privește funcționarea Uniunii Europene, președintele României consideră că trebuie să devină mai eficientă, mai fluidă, mai rapidă și este nevoie ca Moldova, Ucraina și statele din Balcanii de Vest să fie incluse. Seria de dezbateri ”This is Europe” din cadrul Parlamentului European a fost demarată în 2022, la scurt timp după atacarea Ucrainei de către Rusia. În perioada 2022-2023, s-au desfășurat 12 astfel de reuniuni cu lideri europeni, scopul fiind acela de a reafirma valorile europene și unitatea, de a consolida dezbaterea democratică pe teme de actualitate și de a genera o viziune consistentă privind viitorul proiectului european.


Europa, sub presiunea prezentului

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2