Date companie
 
 
 
 

Eventuala modificare a Codului Muncii va fi dezbătută săptămâna viitoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, Codul Muncii, cresterea numarului de ore de munca, angajator, concediere angajat, Ministrul Muncii si Protectiei Sociale
 

Autoritățile pregătesc o nouă modificare a Codului Muncii. Și nu oricum...Printre prevederile care ar putea fi aprobate de Guvern este și creșterea numărului de ore de muncă de la 8 la 12 pe zi. In cazul în care angajatorul vrea să concedieze un anagajat, ar putea s-o facă mai ușor, iar perioada de probă la o slujbă ar putea fi prelungită la 120 de zile. Ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale a infirmat insa speculațiile pe marginea schimbărilor din Cod si a precizat că variantele se vor dicuta peste cateva zile.

IOAN BOTIS - Ministrul Muncii: "Există o propunere a Ministerului Muncii legatã de modificãrile pe Codul Muncii. Sãptãmâna viitoare vom avea întâlniri cu sindicatele si vom discuta despre oportunitatea modificării Codului Muncii."

Ministrul Botiș a mai anuntat că, din 2011, în fiecare an se va elabora un act normativ de aplicare a lagii cadru privind salariile bugetarilor.

IOAN BOTIS - Ministrul Muncii: "Pentru 2011 se vor face reîncadrãri pe functii. Fiecare persoanã va da o echivalare, în fiecare minister. La muncã de acelasi tip vor fi încadrati pe aceeasi functie si va fi o salarizare legatã direct de functie.(...) Luni în Guvern vom avea o discutie finalã pe Legea salarizãrii. Vorbim de o lege cadru si o lege de aplicare."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2