Date companie
 
 
 
 

Executarea silită a restanțierilor la bănci s-ar putea amâna doi ani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : psd, proiect, banci, lege, amanare, restantieri, deputati, diaconu, bogdan, executare, silita
 

Șase deputați PSD pun o bombă la temelia băncilor! Cei șase aleși au întocmit un proiect de lege care propune ca românii care nu-și achită la timp ratele să fie păsuiți de executarea silită timp de doi ani, dacă nu au altă locuință în care să se mute și îndeplinește cel puțin una dintre următoarele condiții: venitul pe membru de familie este sub valoarea salariului mediu pe economie, este singurul întreținător al unei familii cu doi sau mai mulți copii, nu are loc de muncă, are grad de handicap sau nu are în posesie bunuri ori bani în conturi care să acopere datoria. În proiect nu se ia în calcul situația în care un alt membru al familiei are în posesie alte imobile. Inițiatorul, deputatul PSD Bogdan Diaconu, spune ca proiectul de lege vizează destructurarea unei așa numite mafii a executorilor judecătorești.

prin telefon: BOGDAN DIACONU, deputat PSD "Executorul judecatoresc impreuna cu potentialii cumparatori sunt intelesi. La prima licitatie de vanzare nu liciteaza nimeni, la a doua la fel, si la la treia se vinde la 25% din valoarea pietii de astazi, care este la jumatate din cea a pietei de acum cinci ani, cand a fost constituit ca si garantie."

Potrivit specialiștilor, proiectul, odată devenit lege, ar afecta grav piața financiar-bancară, iar singurii avantajați ar fi samsarii imobiliari.

prin telefon: ANDREI ȘĂRBAN, avocat "Bancile nu isi vor putea vinde imobilele pe care le-au scos la vânzare, nu vor mai avea motivatia pentru a scoate altele la vânzare si vor ajunge sa stea cu o sumă din ce în ce mai mare de bani blocată în credite neperformante acordate și imposibil de recuperat. În cazul în care nu este vorba despre suspendarea executatii, ci doar a evacuării, nu se vor feri să vină la adjudecare samsarii, care au deja cunostintele necesare, fie sa evacueze pe ăstia total nelegal, total abuziv, poate chiar cu violenta, sau vin la astfel de licitatii stiind ca vor forta preturi derizorii."

Guvernul nu este de acord cu proiectul celor șase social-democrați. Aceștia nu au, însă, de gând să renunțe. Proiectul va intra în dezbaterea comisiilor și își va continua traseul în Parlament. Potrivit datelor oficiale, în februarie, sute de mii de români datorau băncilor aproape 7 miliarde de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O nouă moțiune de cenzură ( 23 Iunie 2021 )

  PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, speră ca, spre binele României, moțiunea să treacă.

 • Transportul public din București-Ilfov, reorganizat până în toamnă ( 5 Mai 2021 )

  Transportul public din zona București-Ilfov va intra, începând cu luna aceasta, într-un proces de reorganizare. Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Proiectul își propune să optimizeze actuala rețea de transport de la nivelul întregii regiuni.

 • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

  Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

 • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

  România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2