Date companie
 
 
 
 

Executia soților Ceaușecu continuă să facă valuri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Decembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, pedeapsa, viata, ceausescu, maries, revolutionari, iliescu, decret, detentie
 

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, este acuzat de revoluționari că a vrut să-i salveze de la pedeapsa capitală pe Elena și Nicolae Ceaușescu. Potrivit unui presupus decret semnat de fostul șef al statului, pe 25 decembrie 1989, pedeapsa capitală ar fi trebuit comutată în detenție pe viață. Iliescu spune însă că documentul este o "făcătură ordinară" și că totul este o provocare.

prin telefon: TEODOR MĂRIEȘ, Asociația "21 Decembrie" "Declaratia pe care o va da Ion Iliescu atunci când va fi chemat la Parchet, noi sperãm sã se întample asta, trebuie sã lãmureascã fraza prin care spune cã Ceausescu a actionat pentru blocarea trupelor de securitate."

ION ILIESCU, presedinte de onoare, PSD "Teodor Mãries, acest impostor se tine de provocãri si se gandesc tot felul de diversiuni pentru a sustrage atentia oamenilor de la problemele grele cu care se confruntã diverse categorii de cetãteni."

Dacă documentul cu pricina se va dovedi a fi un fals, revoluționarii riscă să se aleagă cu dosar penal. Dacă însă acesta este autentic, anumite persoane vor fi puse în situația de a da socoteală pentru moartea soților Ceaușescu. Potrivit presei centrale, soții Ceaușescu au fost reînhumați în secret, miercuri 8 decembrie 2010. De această dată însă cuplul dictatorial împarte același mormânt.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2