Date companie
 
 
 
 

Executivul amână creșterea salariilor profesorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, profesori, orban
 

Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.

LUDOVIC ORBAN, premierul României

"Ca urmare a crizei economice provocată de epidemie nu vom avea creștere economică, vom avea o contracție economică care este estimată la 3,8 % astăzi. Ca urmare a acestei contracții economice veniturile, atât la bugetul de stat, cât și la bugetul fondului de pensii, la bugetul fondului de sănătate, veniturile la bugetele locale au înregistrat scăderi semnificative. La nivelul bugetului național avem o scădere probabil în jur de 30 de miliarde a veniturilor față de veniturile proiectate în conformitate cu previziunile, indicatorii economici care au stat la baza elaborării proiectului legii bugetului de stat. Criza sanitară a provocat o criză economică."

Prim-ministrul spune că fondurile necesare au fost prevăzute în buget, însă, între timp, au apărut alte cheltuieli, generate de pandemie. Creșterea salariilor profesorilor ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie 2020.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2