Date companie
 
 
 
 

Executivul vrea să taie cu 30% cheltuielile de personal și pentru deplasări

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, cheltuieli, institutii
 

Guvernul a ordonat: instituțiile statului trebuie să taie cu 30 de procente cheltuielile de personal și deplasări! Executivul a aprobat deja ordonanța de urgență care prevede că reducerea cheltuielilor va însemna o economie la buget de peste un miliard 800 de milioane de lei.

VICTOR PONTA, premierul României: "Sunt multe zone de unde putem reduce, putem sa arătăm că banul public poate fi cheltuit mult mai corect si mai eficient."

Instituțiile publice, regiile autonome și companiile naționale au interzis la achiziții de tipărituri pentru acțiuni de protocol și zile festive. De asemenea, nu mai pot face nici studii de prefezabilitate si fezabilitate pentru investiții care nu au finanțarea asigurată.

FLORIN GEORGESCU, ministrul Finanțelor: "Noi le considerăm inoportune și ineficiente într-o perioadă de criză, de austeritate. S-a aprobat reducerea cu 30 la sută a cheltuielor de protocol si vizita in strainatate. Această reducere estimăm că va permite o reducere cu 60 de milioane de lei."

In cazul deplasărilor în străinătate, delegațiile vor fi putea fi formate din cel mult două persoane. Pe de altă parte, instituțiile statului nu vor mai putea încheia contracte juridice decât în anumite condiții. Și asta pentru că multe instituții primeau consultanță de la diferite firme, deși aveau serviciu juridic.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2