Date companie
 
 
 
 

Exmatriculati pentru neplata taxei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, criza, studenti, exmatriculati, Universitate Vasile Alecsandri, taxe scolare
 

Pe fondul crizei financiare, aproape trei sute de studenti de la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacãu riscã sã fie exmatriculati. Tinerii au ajuns în aceastã situatie, pentru cã nu si-au plãtit taxele de scolarizare.

Studentii spun cã fac mari sacrificii impreuna cu familia pentru a plãti facultatea.

VOX: "- 2.000 de lei. - E greu sã platesti acestã taxã? - Este foarte greu, pentru cã la mine în familie lucreazã doar mama."

VOX: "N-am reusºit pânã acum sã platesc nicio taxã deocamdatã. Îmi caut un loc de muncã, am depus CV-uri mai peste tot sã reusesc sã fac rost de bani, dar deocamdatã mã bazez pe ai mei."

VOX: "Nu ajungeam la facultate dacã nu ar fi fost ei, vã dati seama cã pãrinþii mei. Eu nu muncesc; nu am de unde sã muncesc, am încercat."

Propunerile de exmatriculare prezentate de cãtre rectorii celor cinci facultãti vor fi discutate la finalul lunii. În afarã de studentii care nu au bani de taxe, pe lista neagrã mai sunt si cei care nu au învãtat suficient.

VALENTIN NEDEFF, rector Universitatea Vasile Alecsandri Bacãu: "360 vor fi exmatriculati din cauza situatiei la învãtãturã. (...) 280 vor fi exmatriculati datoritã situatiei financiare. Aici sunt studentii numai cu taxã. Si 130 s-au retras."

La Universitatea Vasile Alecsandri sunt peste 7.500 de studenti, dintre care mai mult de 4.000 plãtesc taxe de scolarizare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2