Date companie
 
 
 
 

Explicațiile lui Ilie Bolojan, privind trecerea artiștilor pe contracte pe perioadă determinată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iunie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : contracte, bihor, artisti, bolojan, perioada, determinata
 

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a oferit explicații, în cursul săptămânii, cu privire la propunerea de unificare a instituțiilor de cultură și implementarea contractelor pe perioadă determinată pentru artiști. El a declarat că, la nivel local, instituțiile de cultură sunt susținute în totalitate de către Consiliul Județean, în timp ce în județe vecine, precum Timiș sau Cluj, bugetele sunt asigurate în mare parte de către Guvern. Bolojan a subliniat că instituția pe care o conduce alocă anual între șapte și zece milioane de euro pentru instituțiile de cultură din județul Bihor, aspect care nu se reflectă în nivelul activității culturale.

ILIE BOLOJAN, președinte, Consiliul Județean Bihor „Analizând activitatea acestor instituții, am constatat câteva lucruri cu care nu am, în calitate de președinte al Consiliului Județean, cum să fiu de acord, un număr redus de evenimente. Nu discut de perioada de pandemie. Dar, un eveniment pe săptămână la Filarmonică sau un eveniment pe lună la Ansamblul Crișana n-au cum să fie acceptate, de exemplu. Înseamnă că nu se oferă servicii culturale orădenilor și bihorenilor la nivelul alocărilor care sunt făcute pentru aceste instituții.”

La nivelul județului Bihor, încasările din vânzarea biletelor la evenimentele culturale nu depășesc 7% din fondurile alocate de către autoritățile locale, în timp ce în alte țări din Uniunea Europeană, veniturile sunt chiar și de cinci ori mai mari, mai arată Bolojan. Prin urmare, ia în calcul trecerea angajaților de la Teatrul Regina Maria, de la Teatrul Szigliget, precum și de la Filarmonica de Stat din Oradea pe contracte de muncă pe perioadă determinată. Ilie Bolojan a mai precizat că autoritățile locale vor evalua propunerea și reacțiile artiștilor până la finalul lunii iulie, iar, cel târziu în septembrie, ar trebui să fie aprobate noile măsuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2