Date companie
 
 
 
 

Explicațiile ministrului Muncii privind indemnizațiile pentru mame și salariile profesorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Septembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, profesori, Vasilescu, muncii, ministrul, mame, indemnizatii, olguta
 

Lia Olguța Vasilescu dă noi explicații referitoare la indemnizațiile pentru mame. Ministrul Muncii lămurește declarațiile care au pus părinții pe jar și le promite mamelor că vor avea printre cele mai mari indemnizații din Europa.

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii "Sunt țări în UE care nu acordă indemnizații. Să le dăm la nivelul UE, care înseamnă 700 euro, în medie, sau maxim, ca în UE, 1.800 euro. Am preferat varianta maximă. Eu cred că m-am exprimat foarte bine. S-a scos din context."

Ministrul Muncii, a declarat, marți, în timpul dezbaterilor din comisia de specialitate din Senat la OUG privind plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului, că acestea sunt ”îndestulătoare”, precizând însă că ar fi putut să elimine cu totul aceste măsuri financiare. Ea a precizat că numărul persoanelor afectate de plafonarea indemnizațiilor nu este mare, fiind vorba de 1.000 de persoane.

Lia Olguța Vasilescu a reacționat și în cazul profesorilor, care vor discuții de urgență cu guvernanții, pentru o plată mai mare a sporurilor, dar și procente mai mari de majorari salariale. Ministrul Muncii susține că legea salarizarii nu poate fi modificată.

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii "Mai mult decât e în programul de guvernare nu se poate. Am avut întâlnire cu liderii de sindicate din Educație și săptămâna trecută, și asta, și acum două săptămâni. Ei înțeleg foarte bine că ce scrie în programul de guvernare s-a respectat. Am dat, începând din ianuarie, 15%. Înseamnă, per total, o creștere mai mare de 25%, cât era în program."

Parlamentarii USR o acuză pe Lia Olguța Vasilescu de faptul că nu înțelege problema familiilor din România atunci când vorbește despre indemnizațiile de creștere a copilului ca despre un favor pe care îl face statul. USR a anunțat că, în colaborare cu PNL, va depune, săptămâna viitoare, o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2