Date companie
 
 
 
 

Explicațiile seismologilor, privind cutremurele din județul Galați, nu îi mulțumesc pe localnicii din Izvoarele

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : galati, localnici, explicatii, experti, pamantului, aparate, izvoarele, institut, fizica, seisme, falii
 

Seismele înregistrate în zona comunei Izvoarele din județul Galați au cauze naturale și vor mai dura câteva zile! La această concluzie au ajuns specialiștii de la Institutul Național pentru Fizica Pământului, care au fost trimiși în zonă să monitorizeze situația.

ADRIAN GRIGORE, seismolog, I.N.F.P. "S-ar putea ca evenimentele seismice să mai dureze. E vorba de zile. Ar trebui să ne aflăm undeva, în zona descrescătoare a activității seismice. Cauzele, în momentul de față, sunt cauze naturale! Luăm în calcul și această exploatare petrolieră, inclusiv faptul că ați avut o inundație puternică!"

Localnicii nu sunt, însă, deloc mulțumiți de explicațiile experților, iar autoritățile dau neputincioase din umeri, la plângerile lor.

AMBIANȚĂ "- Nu am nicio explicație. Am încredere în această aparatură! Avem răbdare, pentru că s-a mai întâmplat. - Dumneavoastră nu sunteți în locul nostru. Dacă ați fi... - Dar sunt! - Nu stați cu noi!"

Potrivit specialiștilor, cutremurele se produc din cauza unor falii care s-au reactivat. În ultimele două săptămâni, s-au înregistrat în jur de două sute de seisme, în județul Galați.

VOX "Nu înțelegem nimic! Ce să înțelegem? Până nu vin și nu ne dau o explicație, nu plecăm de-aici, că n-avem unde să plecăm. Unde să plecăm? Nu mai dormim, stăm îmbrăcați și suferim!"

VOX "Azinoapte am avut reprezentant de la București, la mine, a dormit. S-a speriat săracul, a fugit! Așa e mereu!"

VOX "- Doamnă, v-au convins specialiștii? - Nu! - Sunteți mulțumită de răspunsuri? - Nu, nu! Pentru că dânșii vorbesc doar specialitate. Vin și spun că suntem un sat de inculți. Dar, să dovedească că sunt specializați!"

Experții au montat mai multe aparate seismice și stații GPS, în Izvoarele. Autoritățile de la București au promis un raport final, despre situația din județul Galați, în mai puțin de două săptămâni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2