Date companie
 
 
 
 

Explozia din Bacău, cauzată de o acumulare de gaze sub pardoseală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Decembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, raniti, concluzii, ancheta, explozie, deflagratie, acumulari de gaze, Spitalul Floreasca
 

Explozia din Bacău s-a produs din cauza unei acumulări de gaze. Asa arata concluziile preliminare ale specialistilor care ancheteaza cauzele deflagratiei de marti, de la parterul unui bloc de 4 etaje.

CONSTANTIN SCRIPAT - prefectul judetului Bacau: "După toate probabilitățile, în aceastã zonă au fost scurgeri de gaze sau eu știu, pierderi de gaze. Se pare cã acumularea a fost undeva sub acest apartament, sub pardosealã și acumulãri masive uriașe de gaze care au dus la explozie urmatã de incendiu."

Cele 15 familii ale căror apartamente au fost distruse sunt disperate ca au rămas pe drumuri în prag de Sărbători. Un bãrbat care locuia la primul etaj a scăpat ca prin minune cu viață și a avut puterea să-și scoată din casă și soția, imobilizatã la pat. Femeia este acum la spital, intoxicată cu fum.

IOAN LEONTE - locatar: "Parte din lucruri mi-au ars, parte, amestecate cu moloz si o fost distruse. În ultimã instantã, mi-am zis cã dacã mi-ar da voie, o bucatã de tol, o bucatã de fatã de masã, de perdea, de pres, le-as lua, le-as recupera, le-as spãla."

Marți seara, specialiștii au descoperit noi scurgeri de gaze în zonă.

AMBIANȚĂ: "-Vă rugăm să degajați. -Sunt scurgeri? -Se pare cã sunt scurgeri, e riscant să rămâneți!"

Doi locatari au suferit politraumatisme grave și arsuri de gradele 2 și 3. Unul dintre ei a fost adus cu un elicopter SMURD în Capitală și operat la Spitalul Floreasca. Pacientul se află la Terapie Intensivă sub atenta supraveghere a medicilor. Reprezentanții furnizorului de gaz le-au promis familiilor afectate că le vor da diferite sume de bani pentru rezolvarea problemelor. Și Guvernul a anunțat deblocarea unui ajutor de urgență, după evaluarea situației. Până atunci însă, oamenii rămași fără casă sunt cazați in continuare in căminul unui liceu băcăuan.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2