Date companie
 
 
 
 

Explozie la un laborator pirotehnic din poligonul SRI de la Chitila

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : explozie, militar, laborator, sri, chitila, pirotehnic, poligon, exercitiu, antitero
 

Explozie intr-un laborator pirotehnic din poligonul SRI de la Chitila. Un genist din Brigada Antiteroristă a fost rãnit în urma deflagratiei produse din cauza unei lumânări fumigene. Potrivit oficialilor Serviciului Român de Informații, incidentul a avut loc în timpul unui exercitiu militar al pirotehniștilor brigăzii anti-teroriste.

MARIUS BERCARU, purtător de cuvânt al SRI "A rezultat rãnirea unui pirotehnist, aflat în prezent sub îngrijire medicalã. Incidentele sunt izolate."

Ranitul a fost transportat la spital si se află in afara oricărui pericol.

ADRIAN BACIU, expert în arme și muniții "Sunt dispozitive pirotehnice menite sã producã fum, nu sã explodeze. Probabil cã a fost ieșitã din perioada de garanție. Nu exclud o eroare umanã, dar e foarte micã."

Mai multe echipaje SMURD si ale pompierilor au fost trimise pe Șoseaua Chitilei.

SORIN SAVA, șef Biroul de presă al SRI "În pregãtirea exercițiului a avut loc acest incident. Poate oamenii din jurul locului au observat o explozie puternicã și fum, dar nu a fost incendiu."

VOX "Ni s-au scuturat si geamurile si ne-am speriat atât de tare, în special cã noi avem un bãiatel de patru ani. - Dar ce ati auzit? - O bubuiturã, atât de puternicã încât am crezut cã a cãzut ceva, s-a dãrâmat ceva. Toti suntem în panicã, sã stiti!"

VOX "- V-ati speriat? - Normal cã te sperii. - Se mai întâmplã sã auziti de la unitatea militarã? - Niciodatã."

VOX "- Au iesit vecinii cã, na! S-au speriat! Douã masini de pompieri, douã ambulante si masinile lor care au venit."

SRI va coopera cu toate autoritãțile care cercetează cauzele care au dus la producerea incidentului. Parchetul Militar București a deschis deja un dosar penal având ca obiect accidentul de muncă și explozia din poligon.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2