Date companie
 
 
 
 

Explozie urmată de incendiu la Brașov! Un om a murit, alte cinci persoane au fost rănite și au ajuns la spital

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, explozie, isu
 

Explozie devastatoare urmată de incendiu la o fabrica de panificație din Brașov! În momentul deflagrației, în incintă se aflau 11 angajați care lucrau în tura de noapte. Un om a murit, iar alți cinci au fost răniți și au ajuns la spital. Unul dintre ei a căzut de la o înalțime de 15 metri și a fost prins sub dărâmături. Omul a fost scos de echipele de salvare.

12 autospeciale de pompieri și 12 echipaje SMURD au acționat la fața locului, iar secretarul de stat, Raed Arafat, a declanșat cod roșu de intervenție. Camerele de supraveghere de pe stadionul din apropiere, unde avea loc un meci de fotbal, au surprins imagini de groază. Oamenii din zonă spun că s-a auzit o bubuitură puternică, apoi s-a declanșat incendiul.

VOX: "Oamenii erau panicați, au fugit în diferite locuri, am văzut flacăra, a ținut foarte mult."

Autoritățile au pregatit trei elicoptere pentru preluarea victimelor.

STELIAN RĂCHIȚEAN, inspector șef, I.S.U Brașov: "Am procedat de prima dată la extragerea acestei victime. A fost destul de dificilă intervenția pentru că victima se afla la o adâncime de 15 metri, s-a reușit extragerea victimei."

Unul dintre salvatori s-a rănit ușor în operațiunile de salvare.

STELIAN RĂCHIȚEAN, inspector șef, I.S.U Brașov: "A suferit o lovitura, o mică rană, în momentul de față nu sunt probleme deosebite."

MIHAI MOHACI, prefect Brașov: "S-a declansat planul rosu și atunci s-a declansat și intervenția altor institutii. Doctorii au fost chemați de-acasa, personalul medical a fost în alertă, spitalele au fost în alertă."

Explozia s-ar fi produs din cauza pulberilor de faină depozitate într-o încapere și care, potrivit specialiștilor, au puterea prafului de pușcă. Anchetatorii spun că nu s-au respectat condițiile de prelucrare, pentru că încăperea era prea mica, iar temperatura a fost prea ridicată. Oamenii și Inspecția Muncii au deschis anchete pentru a vedea cine nu a respectat normele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2