Date companie
 
 
 
 

Expoziția „Reptilia”, la Muzeul „Grigore Antipa” din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Octombrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : expozitie, reptile, antipa
 

Expoziție inedită de reptile, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București! Sunt 51 de specii de reptile, exemplare născute și crescute în captivitate, conform legislației internaționale. Printre acestea se regăsesc vietăți rare, precum cobra scuipătoare, mamba neagră, vipera de Gabon sau anaconda.

LUIS OVIDIU POPA, director, Muzeul „Grigore Antipa” ”Noi ne-am străduit să avem cam toate categoriile de reptile, ca să spun așa, și sperăm că, în ceea ce privește crocodilii, pentru că, evident, nu avem cum să îi avem vii, avem exponate din colecțiile muzeului. Nu acestea care sunt disponibile zi de zi pentru vizitatori, ci din depozitele noastre științifice, astfel încât publicul să aibă o imagine de ansamblu a acestui grup de animale atât de vechi, care includea/ include speciile de dinozauri de care atâta lume este fascinată.”

Expoziția intitutală ”Reptilia” fascinează, în egală măsură, adulții și copiii, chiar dacă unii trebuie să-și înfrângă frica de șerpi.

LUIS OVIDIU POPA, director, Muzeul „Grigore Antipa” ”Scopul muzeului, în general, și, evident, al tuturor expozițiilor pe care le organizăm este de a educa, de a educa în spiritual naturii, pentru natură, iar șerpii, reptilele în general, sunt animale fascinante. Multora le provoacă teamă, dar noi, prin aceste expoziții recurente, pentru că noi într-o formă sau alta reluăm această temă, vrem să atragem publicul” 

VOX ”- Ce ți-a plăcut mai mult? - Dinozaurii!”

VOX ”E a treia oară când venim. Îi place foarte mult, îi place foarte mult. Nu la o săptămână, dar la două săptămâni tot hai mai mergem o dată. Lui chiar îi place și e dornic să știe, mereu îi explic. Îi spun că sunt din alte țări, trebuie să știm din toată lumea.” 

Vizitatorii trebuie să știe că, dacă doresc să vadă expoziția de reptile, trebuie să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Expoziția de reptile de la Muzeul ”Antipa” rămâne deschisă până anul viitor, în luna iunie. Potrivit șefului instituției, Luis Ovidiu Popa, la fel ca alte muzee, ”Antipa” a fost afectat din punct de vedere economic. De la debutul pandemiei, veniturile au scăzut cu 65%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2