Date companie
 
 
 
 

Expoziția "The Human Body" de la Muzeul Antipa, vizitată de elevi doar cu acordul școlii și al părinților

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : acord, elevi, decizie, parinti, muzeul, educatiei, expozitie, consiliul, ministrul, administratie, antipa, excursii, pricopie, human, body, recomandare
 

Controversata expoziție "The Human Body", de la Muzeul "Antipa" din Capitală, poate fi vizitată de elevi doar cu acordul școlii și al părinților. Ministrul Educației, Remus Pricopie, le-a trasat sarcină inspectoratelor școlare ca să anunțe școlile că excursiile elevilor la Muzeul "Antipa" pot fi organizate doar cu acordul scris al părinților și în baza deciziei consiliului de administrație al unității de învățământ. Chiar și așa, ministrul le recomandă părinților să-și însoțească copii cu vârste sub 12 ani, în timpul vizitei la muzeu. Șeful Educației și-a motivat solicitarea, prin aceea că există unele "aspecte controversate", generate de exponate, care pot avea un impact emoțional negativ asupra elevilor.

prin telefon: CONSTANTIN TRĂISTARU, inspector general școlar, I.S.M.B. "Se face o analiză la nivelul consiliului administrativ al fiecãrei școli și se ia decizia, dacã este oportunã vizitarea unei expoziții de acest tip. O școalã gimnazialã sunt convins cã va proceda cu mare atenție în luarea unei asfel de decizii!"

Reprezentanții muzeului spun că nu există niciun studiu cu privire la impactul exponate asupra psihicului copilului, așa că recomandarea ministrului Educției nu poate fi justificată.

AURORA STĂNESCU, manager proiecte, Muzeul "Grigore Antipa" "Domnul ministru Pricopie este primul din istoria Ministerului Educației Naționale care aruncă în ilegalitate vizitarea unui muzeu, în mod particular a Muzeului "Antipa" și asta este rușinos pentru România anului 2013!"

Inspectoratele școlare au transmis, însă, unităților de învãțãmânt recomandarea șefului Educației, iar efectul este diferit, în funcție de cum a fost percepută directiva de la vârf. În Călărași, de exemplu, inspectorul școlar a interzis tuturor școlilor să organizeze excursii la Muzeul "Antipa". În Capitală, însă, vizitele elevilor, însoțiți de profesori, la muzeu se țin lanț.

VOX "- Pânã acuma nu mi se pare violentă expoziția. Mai ales cã noi suntem clasã sportivã și este interesant. - Ca profesor, vi se pare un lucru bun sã aduceți copii aici? - Ca dovadã sunt aici!"

VOX "E foarte frumos, sunt lucruri de culturã generală și te ajută să-ți înțelegi organismul!"

Expozitia "The Human Body" include peste 200 de exponate, conservate perfect, prin îmbălsămarea în silicon lichid. Trupurile, despre care se spune că aparțin unor deținuți chinezi, au stârnit controverse în orasele în care a fost expuse, printre care Londra, Amsterdam, Budapesta, Lisabona, Madrid și Viena. La București, până acum, peste 3.000 de copii cu vârste sub 18 ani au vizitat expoziția "The Human Body".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2