Date companie
 
 
 
 

Expozitie de pasari la Breaza

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : expozitie, pasari, breaza
 

Mãtasea Japonezã, Motata Olandezã sau Gât Golas de Transilvania s-au intrecut in frumusete la Breaza. Este vorba de cea mai mare expozitie de pasari din ultimii 40 de ani, unde 1.700 de inaripate au fost admirate de vizitatori.

AMBIANtà (paradã pãsãri)

VOX: "- Vãd cã faceti poze...- Da, interesantã expozitie. E prima datã când particip, sotul meu este un împãtimit al acestor expozitii. Destul de interesant. ªi n-am mai vãzut asemenea specii."

VOX: "- Este foarte frumos, îmi place. Si sotul este crescãtor si de-aia am venit. ªi cu copiii... - Ce rase v-au plãcut cel mai mult? - Acolo, motatele si plymoutul."

Crescãtorii recunosc ca nu este o pasiune pe care multi si-o pot permite.

VOX: "- Un hobby costisitor? - Destul de costisitor în zilele noastre, foarte costitor, dar plãcut totusi. - Dar meritã efortul? - Cu sigurantã."

Un ou de la gãinile de rasã costã între 3 si 10 lei.

VOX: "- O pereche de rasã, gãina si cocosul, cât costã? - În functie de valoarea pãsãrilor, de talia pãsãrilor. Rasele grele post sã coste de la 50-100 de euro bucata, iar gãinile pitice 25-30 de euro."

CONSTANTIN NITÃ, presedinte, A.C.P.R. "S-au declarat 60 de campioni în urma arbitrajului. Avem exmplare care, ca raritate, sunt extraordinare. Avem anul acesta o explozie de reprezentãri la categoria rase grele, avem 377 de exemplare, ceea ce nu prea existã în România la o expozitie."

Alãturi de gãini si cocosi au putut fi admirate si pãsãri exotice, dar si douã sute de iepuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2