Date companie
 
 
 
 

F.M.I. dă undă verde unui nou acord de împrumut cu România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, fmi, imprumut, acord, intentie, scrisoarea
 

România își pune din nou centura de siguranță, după ce board-ul Fondului Monetar Internațional a aprobat scrisoarea de intenție trimisă de Cabinetul Ponta și, implicit, un nou acord de împrumut. Astfel, din contul FMI, vor pleca, la nevoie, 5 miliarde de euro către Banca Națională a României. Deși reprezentanții statului spun că, deocamdată, nu vor face apel la suma în cauză, experții financiar-bancari sunt convinși că acest contract de înțelegere aduce beneficii țării noastre.

STEVEN VAN GRONINGEN, președinte bancă "Cred că sunt două elemente. Unul este că avem acces la niște facilități de la F.M.I. și, acum, putem avea o discuție, dacă avem nevoie de așa ceva sau nu. Părerea mea e că avem! Și, doi, poate cel mai important, este că oferă un element de predictibilitate."

Banii respectivi nu vin, însă, gratis. Pe lângă dobânzile aferente, România și-a asumat și adoptarea unor noi măsuri fiscale. Astfel, de la anul, toți cei care închiriază imobile vor plăti contribuții de sănătate. Pe de altă parte, ajutoarele sociale pentru cei săraci vor crește ușor, din 2014.

MARIANA CÂMPEANU, ministrul Muncii "Am îmbunătățit și vrem în continuare să-i îmbunătățim, indicatorii care țin de asistența socială la venitul minim garantat, la alocația pentru susținerea familiei, la ajutoarele pentru încălzire, pentru că, ați văzut, am introdus inclusiv ajutoare pentru încălzire cu energie electrică."

O altă măsură negociată cu Fondul Monetar Internațional o reprezintă reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată la pâine, aplicată deja, de la 1 septembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2