Date companie
 
 
 
 

Facilități fiscale, în legea privind gospodăria țărănească promulgată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : impozite, lege, taxe, promulgata, iohannis, gospodaria, taraneasca, cooperative
 

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care gospodăria țărănească va fi scutită de impozit pe terenuri și clădiri. Acest lucru este posibil cu condiția ca respectiva gospodărie să fie înscrisă într-o cooperativă agricolă. Actul normativ va intra în vigoare din momentul publicării în Monitorul Oficial. Această facilitate fiscală va fi valabilă pentru primii 5 ani de la începerea activității, în cazul celor nou-înființate. Aceeași perioadă este valabilă și pentru cele deja existente.
 
MONICA APOSTOL, reporter "Prin urmare, se poate spune că viața la țară și gospodăria țărănească sunt în centrul atenției, cu precădere în rândul tinerilor corporatiști. Cifrele oficiale ne arată că peste 22.000 de tineri au cerut finanțări ca să se poată muta la țară. Cu toate acestea, sunt căutate casele din localitățile aflate în apropierea marilor orașe, din cauză că tinerii nu-și mai doresc să treacă printr-o eventuală izolare la bloc, în apartament. Aceștia au declarat că simt nevoia de aer curat și de un spațiu mult mai generos, insă, principala problemă ramâne conexiunea slabă la internet".

Anual, în România, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, peste 100.000 de oameni se mută de la oraș la sat, în timp ce numărul celor care se mută de la sat la oraș este de peste 85.000.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Înainte de valul patru ( 4 August 2021 )

  Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.

 • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

  România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Zeci de oameni au preferat să meargă la ghișeu, pentru plata taxelor ( 15 Februarie 2021 )

  Zeci de bucureșteni s-au așezat la coadă dis-de-dimineață la ghișeele administrațiilor fiscale ca să își plătească dările către stat. Deși pot plăti și online, dar și în magazine și benzinării, câteva zeci de persoane au venit la direcțiile de taxe și impozite chiar cu o oră și jumătate înainte de începerea programului.

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2