Date companie
 
 
 
 

Facturi mai mari la gaze și electricitate, din cauza gerului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : incalzire, facturi, gaze, energie, electrica, ger
 

Gerul cumplit din ultima perioadă umflă facturile la încălzire! În condițiile în care mercurul din termometre a coborât vertiginos cu multe grade sub zero, ca să se încălzească, românii au dat căldura la maximum. Centralele pe gaze au duduit în apartamente, iar caloriferele electrice și reșourile au stat fierbinți zile întregi. În aceste condiții, facturile la gaze și energie electrică vor fi extrem de piperate. Potrivit distribuitorilor de gaze, creșterea cu un grad a temperaturii la termostatul de cameră, înseamnă un consum cu 17% mai mare.

VOX "- Deci, am dat centrala mai mare, ca să avem căldură în casă suficientă. - Și la factură? - Ceva mai mult, dar asta e! Ca să ne încălzim, trebuie să plătim."

VOX "- Dacă a fost mai ger, a trebuit să creștem consumul. Am dat mai tare la termostat. (...) Cine are repartitoare. Cine nu... - Și vă așteptați să crească facturile luna asta? - Sunt convinsă!"

VOX "- Eu am centrală și am dat la 23 de grade. - Și când o să vină factura? - Ei, asta e! Mai în rate, mai de două-trei ori pe la facturi."

prin telefon: ANGELICA TOMA, administrator asociație de proprietari "Probabil că vor fi mai mari pentru că temperaturile au fost foarte scăzute în această perioadă."

Pentru cei care nu se pot descurca cu plata căldurii și a luminii, există o soluție.

prin telefon: TUDOR POPESCU, specialist în energie "Această căldură, dacă depășește 15% din venitul pe un an, gazele, căldura, dacă depășesc 15%, atunci te duci la primărie să-ți dea banii."

Cifrele arată consum în creștere, atât la gaze naturale, cât și la electricitate. Spre exemplu, în numai două zile, consumul de gaze naturale a crescut cu 10 milioane de metri cubi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România eficientă, proiect pentru reducerea consumului de energie ( 21 Noiembrie 2019 )

  Planuri mari pentru România! Proiectul “România eficientă” presupune dezvoltarea și derularea unui program național de eficiență energetică, demarat în vara anului 2019 și care se va întinde cel puțin până în anul 2022. Inițiatorii proiectului își propun să ajute România să atingă țintele stabilite prin Directivele Uniunii Europene pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și eficientizare energetică.

 • Bogdan Chirițoiu, numit la șefia Agenției Europene de Reglementare în Energie ( 16 Noiembrie 2019 )

  Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, numit la conducerea Agenției Europene de Reglementare în Energie. Este vorba de o instituție-cheie pe piața energiei, având rolul de a coordona activitatea arbitrilor...

 • Raport privind furtul de electricitate și gaze ( 25 Octombrie 2019 )

  Raport privind furturile de energie electrică și gaze, prezentat de un furnizor care a suportat prejudiciile. Peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale și energie electrică au fost identificate de specialiștii companiei...

 • O pungă a blocat circulația trenurilor, în Gara de Nord din București ( 10 Iulie 2019 )

  Incident șocant, în Gara de Nord din București! Traficul ferovier a fost blocat, marți, ore în șir, din cauza unei pungi de plastic care s-a agățat de un sistem al unei locomotive.

 • Operațiunea de curățare a fosei septice, mortală pentru un bărbat din Maramureș ( 9 Iunie 2019 )

  Operațiunea de curățare a fosei septice s-a dovedit fatală pentru un bărbat din comuna Rona de Sus, județul Maramureș! Omul, în vârstă de 54 de ani, a fost internat de urgență, la spital, în noaptea de sâmbătă spre duminică...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2