Date companie
 
 
 
 

Facturi mai mari la gaze și electricitate, din cauza gerului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : incalzire, facturi, gaze, energie, electrica, ger
 

Gerul cumplit din ultima perioadă umflă facturile la încălzire! În condițiile în care mercurul din termometre a coborât vertiginos cu multe grade sub zero, ca să se încălzească, românii au dat căldura la maximum. Centralele pe gaze au duduit în apartamente, iar caloriferele electrice și reșourile au stat fierbinți zile întregi. În aceste condiții, facturile la gaze și energie electrică vor fi extrem de piperate. Potrivit distribuitorilor de gaze, creșterea cu un grad a temperaturii la termostatul de cameră, înseamnă un consum cu 17% mai mare.

VOX "- Deci, am dat centrala mai mare, ca să avem căldură în casă suficientă. - Și la factură? - Ceva mai mult, dar asta e! Ca să ne încălzim, trebuie să plătim."

VOX "- Dacă a fost mai ger, a trebuit să creștem consumul. Am dat mai tare la termostat. (...) Cine are repartitoare. Cine nu... - Și vă așteptați să crească facturile luna asta? - Sunt convinsă!"

VOX "- Eu am centrală și am dat la 23 de grade. - Și când o să vină factura? - Ei, asta e! Mai în rate, mai de două-trei ori pe la facturi."

prin telefon: ANGELICA TOMA, administrator asociație de proprietari "Probabil că vor fi mai mari pentru că temperaturile au fost foarte scăzute în această perioadă."

Pentru cei care nu se pot descurca cu plata căldurii și a luminii, există o soluție.

prin telefon: TUDOR POPESCU, specialist în energie "Această căldură, dacă depășește 15% din venitul pe un an, gazele, căldura, dacă depășesc 15%, atunci te duci la primărie să-ți dea banii."

Cifrele arată consum în creștere, atât la gaze naturale, cât și la electricitate. Spre exemplu, în numai două zile, consumul de gaze naturale a crescut cu 10 milioane de metri cubi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O pungă a blocat circulația trenurilor, în Gara de Nord din București ( 10 Iulie 2019 )

  Incident șocant, în Gara de Nord din București! Traficul ferovier a fost blocat, marți, ore în șir, din cauza unei pungi de plastic care s-a agățat de un sistem al unei locomotive.

 • Operațiunea de curățare a fosei septice, mortală pentru un bărbat din Maramureș ( 9 Iunie 2019 )

  Operațiunea de curățare a fosei septice s-a dovedit fatală pentru un bărbat din comuna Rona de Sus, județul Maramureș! Omul, în vârstă de 54 de ani, a fost internat de urgență, la spital, în noaptea de sâmbătă spre duminică...

 • Proiectul ”Centenarul Luminii”, la start ( 10 Aprilie 2019 )

  Panouri fotovoltaice cu bani de la stat! Astăzi, s-a dat startul proiectului "Centenarul Luminii", care presupune instalarea de panouri solare pentru alimentarea cu energie electrică a gospodăriilor izolate, neracordate...

 • Teodorovici și Anton se contrazic pe tema energiei ( 26 Martie 2019 )

  Eugen Teodorovici și Anton Anton se contrazic pe tema OUG 114! Ministrul Energiei și ministrul Finanțelor s-au contrazis in legatura cu piata energiei. Anton Anton a precizat că nu se așteaptă la nicio modificare, în timp ce Teodorovici a susținut că a primit de la Ministerul Energiei propuneri de schimbări în acest domeniu.

 • R.A.D.E.T. pregătește scumpirea energiei termice pentru bucureșteni ( 26 Ianuarie 2019 )

  Vin vremuri și mai grele pentru locuitorii Bucureștiului! Beneficiarii energiei termice furnizate de RADET vor plăti mai mult la căldură și apă caldă. Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2