Date companie
 
 
 
 

Facturi mari la căldură, pe luna decembrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Ianuarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : incalzire, gigacalorie, apartament, costuri, factura
 

Românii de la bloc se plâng de facturile mari la căldură, aferente lunii decembrie. La Timișoara, costurile cu încălzirea sunt mai mari cu 56%, față de aceeași lună a anului trecut, în timp ce la Brașov, pentru un apartament cu trei camere, factura poate depăși 900 de lei.

VOX: "Pe luna decembrie mi-a venit 912 lei. De unde sã dăm? Avem un singur salariu si trei camere."

VOX: "În decembrie am dat drumul la cãldura de cinci ori. Pentru sapte milioane. Exact -Cum stati în casã? -Uite asa îmbrãcatã cum mã vedeti si mai iau ceva dacã stau la televizor."

În București, facturile sunt comparabile cu cele de anul trecut, deși oamenii spun că au făcut economie la agentul termic.

prin tel.: MIHAI MEREUȚĂ, președinte L.A.P. "Bucurestenii au reclamat faptul cã la facturi similare sau în sfârsit comparative cu cele din 2009, în decembrie 2010 au avut un confort mult redus."

Unii dintre locatari refuză să plătească facturile și au depus reclamație la Protecția Consumatorului. Și la Iași, oamenii resimt creșterea prețului gigacaloriei.

NECULAI PARASC, C.E.T. Iași "Luna decembrie 2010 a fost mai rece decât luna decembrie 2009, iar tariful la energia termincã în 2010 este 185 de lei, ca urmare a majorarii TVA-ului fatã de decembrie 2009, când a fost 175 de lei."

Societatea Națională de Gaze Naturale a înjumătățit cantitatea de gaze furnizate catre CET SA Iași, la 7.600 metri cubi de gaze pe oră. Motivul care a stat la baza acestei decizii îl reprezintă datoriilor de peste 40 de milioane de lei, pe care le are CET către furnizorul de gaze. Pentru a putea face față alimentării consumatorilor, șefii termocentralei au dispus compensarea cu păcură, însă rezervele ajung doar pentru trei zile. În aceste condiții, oficialii CET ar putea accesa rezerva de stat de păcură, dar asta numai cu aprobarea Ministerului Administrației și Internelor.

Românii de la bloc se plâng de facturile mari la căldură, aferente lunii decembrie. La Timișoara, costurile cu încălzirea sunt mai mari cu 56%, față de aceeași lună a anului trecut, în timp ce la Brașov, pentru un apartament cu trei camere, factura poate depăși 900 de lei.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Factura pentru consumul estimat la energie electrică, o formă de escrocherie ( 4 Februarie 2021 )

  Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trage un semnal de alarmă! Acesta a declarat că unele companii de furnizare a curentului electric trec consumuri estimate foarte mari pe facturi, ceea ce reprezintă ”o formă de...

 • Ștrandurile și piscinele, redeschise de luni ( 13 Iunie 2020 )

  De luni, cluburile de vară cu piscine exterioare pot primi iarăși clienți. Administratorii sunt obligați să respecte normele de prevenire a răspândirii coronavirusului stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului...

 • Tâlharii care s-at prezentat drept persoane oficiale, reținuți de polițiști ( 29 Mai 2020 )

  Patru bărbați, reținuți pentru tâlhărie, în urma unor percheziții efectuate în Bucuresti si judetele Ilfov, Dâmbovița si Giurgiu. Potrivit anchetatorilor, la 24 aprilie, trei dintre bărbați au intrat într-un apartament din Capitală...

 • Un nou centru Salvamont, la Păltiniș ( 28 August 2019 )

  Salvamont își va deschide un centru în stațiunea Păltiniș, din județul Sibiu. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat deja contractul de finanțare pentru construcția noii baze, ale cărei costuri se vor ridica la circa 3,6 milioane de lei.

 • O tânără a murit în incendiul izbucnit în propriul apartament ( 23 Februarie 2019 )

  Incendiu violent soldat cu o victimă, într-un apartament din Buzău! O locuință de la etajul nouă al unui bloc a luat foc, după încheierea petrecerii organizate de proprietara locuinței, o tânără de 22 de ani. Fata a fost găsită moartă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2