Date companie
 
 
 
 

Facturile pentru gaze au crescut cu 20%, în luna ianuarie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, majorare, termoficare, facturi, pret, gaze, asociatii
 

Majorarea prețului gazelor cu 5%, în septembrie 2012, și modificarea formulei de calcul al consumului au făcut ca facturile la gaze să explodeze, în prima lună din acest an. Astfel, locatarii care au ales să se debranșeze de la rețeaua de termoficare, pentru a-și reduce cheltuielile cu căldura, s-au trezit cu facturi mai mari cu 20%, în ianuarie, față de aceeași lună a anului trecut.

AMBIANȚĂ "- Luăm exemplul pentru două camere, două persoane. Avem la încălzire 194 de lei și un total cost pe cotă de întreținere, 483. - Pentru? - Pentru ianuarie 2012. După care revenim în aceeași perioadă a lui 2013. Avem un cost pentru încălzirea aceleiași suprafețe de 230 de lei și cotă întreținere total 588 de lei. Deci, o diferență de la 483, la 588 de lei."

VOX "Când mi-a spus domnul administartor că avem 10 milioane, eu am rămas mască. Groaznice! Foarte greu de suportat, așa facturi!"

Reprezentanții asociațiilor de proprietari spun că majorarea prețului gazelor s-a făcut treptat, în așa fel, încât, consumatorii să nu simtă, de la o lună la alta, scumpirile.

PETRICĂ RISTEA, președinte asociație de locatari "O creștere fără să fim anunțati, noi, cei care administrăm bunurile asociției de locatari, să îi înștiințăm la rândul nostru să se pregătească din timp, pentru a face micile economii, să achite ceea ce au consumat."

Explicația furnizorilor este simplă! Consumul efectiv de gaze naturale, exprimat în metri cubi, nu mai este singurul factor în funcție de care se calculează factura. Din anul 2008, valoarea consumului se înmulțește cu un preț unitar și cu puterea calorică superioară a gazelor. Această putere are însă o valoare variabilă, ce poate crește de la o lună la alta sau de la o zonă la alta a țării.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cozile umilinței la ajutoarele pentru încălzire. Sute de oameni au stat la cozi imense în județul Mehedinți ( 21 Octombrie 2014 )

  Cozi la ajutoarele pentru căldură, în Drobeta-Turnu-Severin, județul Mehedinți! Sute de oameni cu probleme sociale și bătrâni bolnavi au stat la rând pentru un certificat fiscal care să le permită să-și depună dosarele de ajutoare pentru încălzire. 

 • GAZPROM reduce livrarea de gaze către România ( 10 Octombrie 2014 )

  Gazprom reduce din nou livrările de gaze către România, pentru a șasea oară în ultimele săptămâni. După ce miercuri, livrările de gaze naturale către România, au fost mai mici cu 18% față de nivelul solicitat de partea română, joi, acestea au scăzut cu 15%, a anunțat Departamentul pentru Energie. Autoritățile de la București spun că nu sunt motive de îngrijorare. Statul român a mărit stocurile de gaze...

 • Coadă pentru ajutoarele de încălzire, la Sibiu ( 9 Octombrie 2014 )

  Coadă în fața primăriei din Sibiu, pentru obținerea ajutoarelor de căldură! După câteva zile cu vreme rece, oamenii s-au grăbit să-și depună dosarele, de teamă că vor rămâne fără subvenții. Cozile s-au format încă de la primele ore ale dimineții. Unii aveau deja dosarul pregătit, în timp ce alții încercau să afle ce documente le sunt necesare pentru primirea ajutoarelor. Subvențiile se calculează în funcție...

 • Guvernul vrea să înghețe prețul la gaze, până în 2016 ( 3 Septembrie 2014 )

  Facturile la gazele naturale ar putea fi înghețate în următorii doi ani! Autoritățile române vor să negocieze cu Uniunea Europeană un nou calendar de liberalizare a prețurilor, prin care scumpirile să fie amânate până în 2016. Potrivit ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, noul calendar prevede păstrarea aceluiași preț la gaze pentru următorii doi ani, pe motiv că prețurile au crescut deja, iar facturile nu pot fi suportate de cei mai mulți români. 

 • Ce facturi vom plăti la iarnă ( 15 August 2014 )

  Facturile de la iarnă, mai mici decât se estima! Autoritățile române au anunțat că energia electrică se ieftinește cu 1%, în timp pretul gazelor naturale ar putea crește cu mai puțin de 3%. Chiar și așa, specialiștii susțin că scumpirile nu vor depăși jumătate din nivelul așteptat. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Oct. 2014

1 USD = 3.4570 RON
-0.0037
1 EUR = 4.4170 RON
-0.0006
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV National FM - Muzica romaneasca Crisana - stiri locale Oradea AS Dan Chilom