Date companie
 
 
 
 

Facturile pentru gaze au crescut cu 20%, în luna ianuarie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, majorare, termoficare, facturi, pret, gaze, asociatii
 

Majorarea prețului gazelor cu 5%, în septembrie 2012, și modificarea formulei de calcul al consumului au făcut ca facturile la gaze să explodeze, în prima lună din acest an. Astfel, locatarii care au ales să se debranșeze de la rețeaua de termoficare, pentru a-și reduce cheltuielile cu căldura, s-au trezit cu facturi mai mari cu 20%, în ianuarie, față de aceeași lună a anului trecut.

AMBIANȚĂ "- Luăm exemplul pentru două camere, două persoane. Avem la încălzire 194 de lei și un total cost pe cotă de întreținere, 483. - Pentru? - Pentru ianuarie 2012. După care revenim în aceeași perioadă a lui 2013. Avem un cost pentru încălzirea aceleiași suprafețe de 230 de lei și cotă întreținere total 588 de lei. Deci, o diferență de la 483, la 588 de lei."

VOX "Când mi-a spus domnul administartor că avem 10 milioane, eu am rămas mască. Groaznice! Foarte greu de suportat, așa facturi!"

Reprezentanții asociațiilor de proprietari spun că majorarea prețului gazelor s-a făcut treptat, în așa fel, încât, consumatorii să nu simtă, de la o lună la alta, scumpirile.

PETRICĂ RISTEA, președinte asociație de locatari "O creștere fără să fim anunțati, noi, cei care administrăm bunurile asociției de locatari, să îi înștiințăm la rândul nostru să se pregătească din timp, pentru a face micile economii, să achite ceea ce au consumat."

Explicația furnizorilor este simplă! Consumul efectiv de gaze naturale, exprimat în metri cubi, nu mai este singurul factor în funcție de care se calculează factura. Din anul 2008, valoarea consumului se înmulțește cu un preț unitar și cu puterea calorică superioară a gazelor. Această putere are însă o valoare variabilă, ce poate crește de la o lună la alta sau de la o zonă la alta a țării.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Guvernul vrea să înghețe prețul la gaze, până în 2016 ( 3 Septembrie 2014 )

  Facturile la gazele naturale ar putea fi înghețate în următorii doi ani! Autoritățile române vor să negocieze cu Uniunea Europeană un nou calendar de liberalizare a prețurilor, prin care scumpirile să fie amânate până în 2016. Potrivit ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, noul calendar prevede păstrarea aceluiași preț la gaze pentru următorii doi ani, pe motiv că prețurile au crescut deja, iar facturile nu pot fi suportate de cei mai mulți români. 

 • Ce facturi vom plăti la iarnă ( 15 August 2014 )

  Facturile de la iarnă, mai mici decât se estima! Autoritățile române au anunțat că energia electrică se ieftinește cu 1%, în timp pretul gazelor naturale ar putea crește cu mai puțin de 3%. Chiar și așa, specialiștii susțin că scumpirile nu vor depăși jumătate din nivelul așteptat. 

 • Invazie de ploșnițe ( 13 August 2014 )

  Greu de crezut, dar, în România anului 2014, încă mai există ploșnițe de pat în casele oamenilor! Dacă, în trecut, insecta care se hrănește cu sângele omului era considerată o prezență neplăcută, dar normală, acum, simplul fapt că mai sunt identificate astfel de cuiburi de insecte hematofage, este menit să dea fiori. În câteva zone din Capitală, cum ar fi Militari, Rahova, Drumul Taberei sau Ferentari, sunt...

 • Locuitorii din Oradea, nevoiți să folosească butelii, din cauză că locuințele nu sunt racordate la rețeaua de gaze ( 12 August 2014 )

  Pe când locuințe racordate la conducta de gaz, în tot municipiul Oradea? În anul 2014, cetățenii din reședința de județ a Bihorului folosesc butelii pentru a-și încălzi mâncarea. Gazele naturale sunt un combustibil mai ieftin comparativ cu alți combustibili și reprezintă o sursă de energie eficientă, sigură și mai comodă. Totodată, nu implică costuri legate de transport sau depozitare, iar fiindcă este un...

 • Două zile cu temperaturi de foc ( 4 August 2014 )

  Val de căldură în România! Nici nu s-au terminat bine ploile, că în multe orașe temperaturile au depășit 36 de grade Celsius la umbră. Luni a fost înregistrată cea mai călduroasă dimineață a anului. În jurul orei 8.00, pe litoral termometrele au arătat 27 de grade Celsius. În Capitală, corturile instalate de autorități pe străzi sau fântânile arteziene au devenit adevărate oaze de răcoare. La Iași, oamenii încearcă...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Luni, 29 Sep. 2014

1 EUR = 4.4152 RON
0.0134
1 USD = 3.4827 RON
0.0283
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV National FM - Muzica romaneasca Turist Center - vacante pentru fiecare Crisana - stiri locale Oradea