Date companie
 
 
 
 

Falsul chirurg, prins în timp ce încerca să fugă din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fals, italian, chirurg
 

Matteo Politi, italianul care s-a dat drept doctor în mai multe clinici private din București, deși avea doar opt clase, a fost prins la vama Curtici, din județul Arad! Falsul chirurg a fost depistat într-un tren ce se deplasa pe direcția București - Budapesta, în timp ce încerca să fugă din țară. Matteo Politi s-a legitimat la punctul de trecere a frontierei cu un pașaport italian. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă, având ca obiect punerea în aplicare a unui mandat de aducere emis de către autoritățile române.

Italianul care a profesat în patru clinici medicale private din București, deși nu avea studii în domeniu, a declarat că a plătit o avocată pentru a obține dreptul de a practica în țara noastră. El a precizat că i-a dat acesteia toate documentele necesare și că a semnat o procură. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei a fost deschis un dosar penal in rem, după ce Colegiul Medicilor din București a depus o plângere pe numele italianului. Matteo Politi este cercetat pentru infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activități.

Tora Apetrii, reporter

"S-a uitat mult pe Youtube! Așa își explică un chirurg estetician din București acțiunile falsului doctor italian. Medicul Victor Schwartz susține că Matteo Politi era o catastrofă din punct de vedere al procedurilor standard. Nu dezinfecta nimic, lucra fără mănuși și nici măcar nu se spăla pe mâini. Pe de altă parte, ministrul Sănătății Sorina Pintea a precizat că funcționara DSP care a pus parafa pe acte s-a justificat spunând că a acționat așa "din milă". Acum, ancheta autorităților române este în plină desfășurare."

De altfel, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, referitor la cazul italianului care a operat în clinici private deși avea doar 8 clase, că existau sesizări în ceea ce-l privește din noiembrie și că acum sunt verificate toate parafele eliberate de Direcția de Sănătate Publică în 2018. Aceasta a mai precizat că nu se știe câți pacienți a operat italianul. Potrivit lui Pintea, așa ceva nu s-ar putea întâmpla în sistemul public de sănătate. Ea ssuține că principalii vinovați sunt angajatorii din sistemul privat care ar fi trebuit să verifice toate documentele medicilor. Pintea a adăugat că vrea să se asigure că nu vor mai apărea cazuri de medici cu dosare incomplete, fiind deja demarat un control în acest sens.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2