Date companie
 
 
 
 

Famiile celor 3 români, decedați în accidentul din Ungaria, se pregătesc de înmormântare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, morti, sofer, arestat, familii, Ungaria, romani, bulgar, repatriere
 

Șoferul bulgar, aflat la volanul tirului care a provocat accidentul mortal de pe autostrada M5, din Ungaria, a fost arestat de poliția din țara vecină. În urma investigațiilor preliminare, anchetatorii au concluzionat că bărbatul în vârstă de 26 de ani a adormit la volan, iar autotrenul a scăpat de sub control. Așa s-ar explica lipsa urmelor de frânare de pe carosabil. Microbuzul, în care se aflau 19 pasageri și doi șoferi, toți români, plecase, joi dimineață, din Galați, cu direcția Milano. Pasagerii se întorceau la muncă în Italia, după o vacanță petrecută în România. Cu 20 de kilometri înainte de Budapesta, microbuzul, care era blocat într-un ambuteiaj, a fost lovit din spate de un autotren înmatrculat în Bulgaria. Autovehiculul în care se aflau românii a fost proiectat în mașina din față și s-a produs, astfel, un accident în lanț. În urma coliziunii extrem de puternice, doi bărbați și o femeie au murit pe loc. Constantin Stan este unul dintre oamenii care și-au pierdut viața în cumplitul accident. Avea 42 de ani și era din localitatea gălățeană Pechea. De aproape zece ani, muncea în Italia.

TĂNASE STAN, tatăl victimei "Ne-am luat rămas bun, ca niciodată. Ne-am îmbrățișat! Ne-a bătut pe spate, ne-a spus să am grijă de mama lui. De acum, nu mai putem face nimic, decât să ne rugăm la Dumnezeu, ca să ne dea putere să trecem peste toate greutățile."

MARIA STAN, mama victimei "Cum să mai fiu eu, mamă, pe pământ? Mai bine muream eu!"

Potrivit ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, în urma verificărilor s-a constatat că toate documentele cursei Galați-Milano erau în regulă, inclusiv atestatele celor doi șoferi. Practic, firma de transport a respectat toate procedurile legale privind cursa respectivă.

SORIN AMARIEI, administratorul firmei de transport "Sunt șoferi cu experianță. Sunt șoferi care nu au avut niciun fel de eveniment până acum. Avem și asigurări de persoane. Mașina are toate asigurările, toate documentele. Fără discuție, le vom acorda aceste despăgubiri oamenilor."

În accidentul provocat de tirul bulgăresc au fost lovite trei microbuze și șase autoturisme. Au murit trei oameni și peste 30 au fost răniți. Pe lângă români, au fost răniți și cetățeni din Ungaria, Serbia și Turcia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2