Date companie
 
 
 
 

Farmacistii spun cã vânzarea de medicamente pentru memorie s-a dublat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : farmacii, elevi, vanzari, studenti, suplimente, examene, memorie, lecitina
 

Farmaciile anuntã vânzãri record la suplimentele alimentare pentru memorie, în perioada examenelor. Elevii si studentii înghit lecitina cu nemiluita, in speranta ca memoria le va functiona impecabil, in momentele cheie ale examenelor.

AMBIANTÃ "E un lichid, un ser si trebuie sã-l amestec cu un praf care se contine într-o capsulã, agit solutia si o beau."

AMBIANTÃ "Sunt în special pentru stres si pentru memorie si le iau câte zece zile fiecare. M-au ajutat foarte mult si la capacitate si le am luat si acum pentru BAC."

VOX "S-a dublat cantitatea, iar în perioada sesiunilor este mai mult decât dublã cererea acestor medicamente si suplimente. Vin foarte multi pãrinti care sunt ei mai emotionati si cer asemenea produse pentru copiii lor."

Specialistii le atrag insa atentia celor care se asteapta la efecte-minune, ca s-ar putea sa fie dezamagiti, daca nu invata temeinic si pariaza doar pe suplimentele de memorie.

dr. OVIDIU BÃJENARU, medic, I.B.C. Bucuresti "Poti sã iei câta lecitinã vrei, tot nu o sã ai o performantã foarte bunã... Poate doar cã ai idee cã ai luat ceva si creierul se mobilizeazã mai bine. Este efectul placebo."

Dacã sumplimentele alimentare pe bazã de lecitinã nu au efecte secundare, cele cu magneziu sau cofeinã, luate în exces, pot crea grave probleme de sãnãtate, spun medicii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2