Date companie
 
 
 
 

Femeie ucisã de soț, într-un coafor din Iași

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : iasi, plangere, politie, crima, sot, femeie, centru, violenta, coafor, domestica
 

Scenă de groază, într-un coafor din Iași! O femeie a fost omorâtă de soțul ei, chiar sub privirile angajaților și clienților din salon. Supãrat cã a fost pãrãsit, bãrbatul în vârstă de 41 de ani a înjunghiat-o pe soția sa de mai multe ori, dupã care a încercat sã se sinucidã. A supraviețuit, însã, și acum trebuie să răspundă în fața legii pentru fapta sa, care a lăsat trei copii - doi minori și unul major - fără mamă.

DIANA CIMPOIEȘU, coordonator S.M.U.R.D. Iași "A fost găsită o femeie în stop-cardio respirator, cu plăgi înjunghiate la nivelul gâtului, abdomenului, cu hemoragie masivă. S-au început manevrele de resuscitare, din păcate fără succes."

ANCA VÎJIAC, purtãtor de cuvânt, I.P.J. Iași "Polițiștii au depistat bărbatul, care își provocase leziuni în zona gâtului și în zona abdominală. Din nefericire, pentru femeie, medicii nu au mai putut face nimic."

Bãrbatul a fost stabilizat de medici și a fost dus la spital, unde a intrat direct în sala de operație. Colegele femeii ucise sunt în stare de șoc. În urmã cu câteva zile, femeia, în vârstă de 39 de ani, plecase de acasã, împreunã cu cei trei copii, și se adãpostise la Centrul pentru protecția victimelor violenței domestice.

VOX "Mie îmi pare foarte rău de ea! La anii ăștia și cu trei copiii, care au rămas, este groaznic!"

Potrivit martorilor, femeia a trãit o viață de calvar, cu soțul ei. Ea depusese o plângere la Poliție împotriva acestuia, la începutul lunii noiembrie, pentru lovire, însă a retras-o la scurt timp. Atunci, bãrbatul s-a hotãrât sã se trateze de accesele de violență și s-a internat la Spitalul de Psihiatrie Socola. A revenit acasă, însă năravul i-a rămas intact. În 26 decembrie, chiar în a doua zi de Crăciun, individul și-a bătut, din nou, nevasta. Ea a depus o a doua plângere la poliție și i s-a oferit găzduire la un centru pentru protecția victimelor violenței domestice. Pe numele bãrbatului a fost deschis un dosar penal pentru omor calificat. Cazul de la Iași este similar celui înregistrat în Capitală în 5 martie 2012, când agentul de poliție Gheorghe Vlădan a deschis focul în incinta coaforului din Dorobanți, unde soția sa era coafeză. Femeia, care îl părăsise tot din cauza violenței, și casiera coaforului au fost ucise. Alte șase persoane - angajați și clienți ai salonului - au fost rănite. Potrivit datelor oficiale, în perioada 2004-2011, în România au fost raportate circa 82.000 de cazuri de violență în familie, iar 800 de persoane au fost ucise de partenerii de viață. Potrivit specialiștilor, doar unu la sută dintre victime reclamă, însă, agresiunile, deși legislația actuală prevede măsuri eficiente de protejare a victimei și pedepsire a agresorului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2