Date companie
 
 
 
 

Fenomenul penalilor, în viziunea lui Marcel Ciolacu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Mai 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Declaratie Marcel Ciolacu
 

Întrebat, sâmbătă, în timpul vizitei de lucru pe șantierul Autostrăzii A1, în județul Timiș cum comentează tot ce a ieșit la iveală în cazul fondatorilor ”statului paralel”, cu referire la cazul generalilor SRI cercetați pentru corupție, premierul Marcel Ciolacu a declarat că este bucuros că, în timpul mandatului său de șef al Executivului, justiția funcționează foarte bine, dar a avut grijă să arunce și o săgeată în direcția opozanților politici.

MARCEL CIOLACU, premierul României ”Mă bucur că, în perioada mea de prim-ministru, justiția funcționează și chiar constatam o oarecare normalitate. Nu mai vedem girofarurile de la timpul nopții, luați oamenii noaptea, când pot fi chemați la prânz, omenește, nu se ține cont de culoare politică. Toți spun că e o implicare politică. Nu prea înțeleg cum ar putea politicul să se mai implice în actul de justiție, după toate măsurile luate și, cu adevărat, sunt mândru că PSD s-a detașat total de acest fenomen și că partidul principal al penalilor a devenit USR.”

Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, fostul șef al Direcției Juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă și omul de afaceri Dan Tocaci sunt cercetați sub control judiciar pentru trafic de influență. Conform comunicatului transmis de DNA, ”procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, începând cu data de 24 mai 2024, față de patru persoane (doi foști militari, în prezent asociați în cadrul unor societăți, un avocat din cadrul Baroului București și o persoană fără calitate specială), pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea”. În comunicat, se mai arată că ”în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane juridice, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor”.


Fenomenul penalilor, în viziunea lui Marcel Ciolacu

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2