Date companie
 
 
 
 

Fermele de nurci, afaceri de succes ale olandezilor în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, brasov, ferma, nurci, olandezi, feldioara, sercaia
 

Interzise în Occident, afaceri de succes în România! Vorbim de fermele de nurci, care încep să apară, la noi în țară. Olandezii vor inaugura luna viitoare prima fermă, în comuna Șercaia, județul Brașov, dar au anunțat deja cã vor mai construi încă una, tot în Brașov, comuna Feldioara. În total, investiția se ridică la patru milioane de euro.

SORIN TÃUȘ, primar, com. Feldioara, jud. Brașov "Aceastã investiție va crea în primul rând locuri de muncã, care este cel mai important lucru la ora actualã, pentru noi românii. Vor fi circa 40 de locuri de muncã. Sperãm ca, în patru luni de zile, aceastã fermã sã fie inauguratã."

VOX "- Dumneavoastrã lucrați undeva? - Nu, cu ziua! De aia stau prin sat, mai gãsesc cu ziua. - V-ați angaja la ferma de nurci? - Da, cum sã nu! Am mai lucrat și la complexul de porcine, s-a închis și ãla."

VOX "- Trebuie locuri de muncã! Și așa sunt destui, care stau degeaba. Da, e foarte bine cã se fac noi locuri de muncã și o sã aibã lumea unde sã lucreze. - Dumneavoastrã ați merge sã lucrați acolo? Da, aș merge, dar am servici. Dacã n-aș avea, aș merge cu cea mai mare plãcere."

La Feldioara, ferma de nurci se va întinde pe nouă hectare, iar capacitatea maximã va fi de 40 de mii de exemplare de nurci. Pentru început, vor fi aduse doar 12 mii. Producătorii hainelor din blanã de nurcã spun că acestea sunt la mare cãutare, chiar dacã prețul unui astfel de obiect vestimentar poate fi destul de piperat.

AMBIANȚÃ "Aceasta este o hainã de nurcã, la un preț aproximativ de 3.500. Depinde de lungime, lãrgime! Pot ajunge pânã la șapte mii de lei una!"

Investiția din România vine după ce, în 2012, parlamentarii olandezi au decis să înăsprească legislația privind exploatarea acestor animale și interzicerea treptată a fermelor din Olanda, care vor fi interzise, din 2024.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Gripă aviară, la o fermă de păsări din județul Maramureș ( 15 Ianuarie 2020 )

  Gripa aviară a revenit în România! Virusul a fost depistat la o fermă de găini din județul Maramureș. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor care a transmis...

 • România, pe lista celor 52 de locuri de vizitat în 2020, întocmită de New York Times ( 11 Ianuarie 2020 )

  Carpații Meridionali, numiți și Alpii Transilvaniei sau Alpii Transilvăneni, incluși pe lista New York Times a celor 52 de locuri de vizitat în 2020. Iubitorii de călătorii sunt încurajați să se bucure de frumusețea pădurilor...

 • Albumul „Istorii din `89 în benzi desenate”, lansat la Brașov ( 24 Decembrie 2019 )

  Primul album de benzi desenate despre momentul Revoluției din Decembrie 1989, lansat la Brașov! „Istorii din `89 în benzi desenate” este titlul albumului lansat, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluție, la Muzeul de Istorie Brașov.

 • România, fruntașă la exportul de viori ( 15 Decembrie 2019 )

  România, cel mai mare exportator de viori al Uniunii Europene, în țări din afara bătrânului continent! Potrivit datelor Eurostat, anul trecut, țara noastră a exportat 14.000 de viori către state din afara Uniunii Europene.

 • La mulți ani, România! La mulți ani, români! ( 1 Decembrie 2019 )

  Ziua Națională a României, sărbătorită în întreaga țară. Parada militară de la București și parada de la Alba Iulia au marcat spectaculos acest moment important pentru toți românii. În ciuda frigului, impresionanta paradă...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2