Date companie
 
 
 
 

Fermele de nurci, afaceri de succes ale olandezilor în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, brasov, ferma, nurci, olandezi, feldioara, sercaia
 

Interzise în Occident, afaceri de succes în România! Vorbim de fermele de nurci, care încep să apară, la noi în țară. Olandezii vor inaugura luna viitoare prima fermă, în comuna Șercaia, județul Brașov, dar au anunțat deja cã vor mai construi încă una, tot în Brașov, comuna Feldioara. În total, investiția se ridică la patru milioane de euro.

SORIN TÃUȘ, primar, com. Feldioara, jud. Brașov "Aceastã investiție va crea în primul rând locuri de muncã, care este cel mai important lucru la ora actualã, pentru noi românii. Vor fi circa 40 de locuri de muncã. Sperãm ca, în patru luni de zile, aceastã fermã sã fie inauguratã."

VOX "- Dumneavoastrã lucrați undeva? - Nu, cu ziua! De aia stau prin sat, mai gãsesc cu ziua. - V-ați angaja la ferma de nurci? - Da, cum sã nu! Am mai lucrat și la complexul de porcine, s-a închis și ãla."

VOX "- Trebuie locuri de muncã! Și așa sunt destui, care stau degeaba. Da, e foarte bine cã se fac noi locuri de muncã și o sã aibã lumea unde sã lucreze. - Dumneavoastrã ați merge sã lucrați acolo? Da, aș merge, dar am servici. Dacã n-aș avea, aș merge cu cea mai mare plãcere."

La Feldioara, ferma de nurci se va întinde pe nouă hectare, iar capacitatea maximã va fi de 40 de mii de exemplare de nurci. Pentru început, vor fi aduse doar 12 mii. Producătorii hainelor din blanã de nurcã spun că acestea sunt la mare cãutare, chiar dacã prețul unui astfel de obiect vestimentar poate fi destul de piperat.

AMBIANȚÃ "Aceasta este o hainã de nurcã, la un preț aproximativ de 3.500. Depinde de lungime, lãrgime! Pot ajunge pânã la șapte mii de lei una!"

Investiția din România vine după ce, în 2012, parlamentarii olandezi au decis să înăsprească legislația privind exploatarea acestor animale și interzicerea treptată a fermelor din Olanda, care vor fi interzise, din 2024.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vedete la Zoo ( 4 August 2021 )

  Primii pui de panda roșu născuți în România, la Grădina Zoologică din Brașov, au fost prezentați publicului, la opt săptămâni de la naștere. Sunt puii lui Peggy și Benji, singurele exemplare de panda roșu din țara noastră. Micuții au trecut cu bine de perioada critică, iar acum se dezvoltă normal.

 • Monedă aniversară privind relațiile diplomatice între România și Japonia, emisă de B.N.R ( 7 Iulie 2021 )

  100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, marcați de Banca Națională a României, prin lansarea unei monede de argint! Aceasta a fost inclusă în circuitul numismatic al BNR și va avea...

 • Start Show România, duminică, la Național TV ( 26 Iunie 2021 )

  Dacă e duminică, e Start Show România! Echipa de producție a intrat în vacanță, dar asta nu înseamnă că telespectatorii ar putea fi lipsiți de spectacolul de televiziune preferat. Diana Matei și Adrian...

 • România, sub amenințarea unui ciclon ( 18 Iunie 2021 )

  România, sub amenințarea ciclonului de la Marea Neagră! Meteorologii avertizează că, în acest sfârșit de săptămână, țara noastră va fi lovită de ciclonul format în Marea Neagră, fenomen care va genera furturni puternice.

 • O nouă ediție de top a emisiunii „Start Show România”, duminică, la Național TV ( 5 Iunie 2021 )

  Distracția continuă, la Național TV! Gazdele „Start Show România” vă dau întâlnire mâine, de la ora 13:00, la o nouă ediție de excepție. Vă veți petrece ziua de duminică în compania unora dintre...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2