Date companie
 
 
 
 

Fermierii au ieșit în stradă, pe motiv că primarii au blocat subvențiile pentru pășuni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, fermieri, subventii, ministerul, agriculturii, primari, pasuni
 

Protest cu ponei, în fața Ministerului Agriculturii, organizat de Asociația pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale! Reprezentanții A.P.A.F. se plâng că peste 1000 de primari au blocat subvențiile europene acordate pentru pășuni, fapt care se răsfrânge asupra activității fermierilor.

MIHAI SAVU, fermier, Comarnic "Eu am făcut o cerere, în nume personal, pentru 10 hectare pe care să le cosesc să pot să îmi asigur hrana pentru iarnă a animalelor, la care nu am primit niciun răspuns."

Organizatorii protestului se plâng de faptul că primarii declară că nu există fermieri în localitățile lor, pentru a se putea înscrie ei la subvenții. Mai grav e că legea lasă loc de interpretări.

GARBIS VINCENTIU KEHAIYAN, președinte, A.P.A.F. "Încă din 2008, statul a dat un ordin ce zice cam asa: dacă nu sunt cereri scrise ale crescătorilor de animale, primăria poate declara pășunea și încasa subvențiile."

Ministrul Agriculturii crede că protestatarii au dreptate și că legislația referitoare la acordarea subvențiilor pentru pășuni trebuie schimbată.

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii "Știu că sunt foarte multe primării care sunt în anchetă în momentul acesta. O să vă prezentăm și situația exactă, câte au fost soluționate, câte nu."

Conform reprezentanților A.P.I.A., anul trecut, mai mult de 30 la sută din primăriile din țară au încasat subvenții pentru pășuni, în valoare de peste 24 de milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2