Date companie
 
 
 
 

Fermierii îi cer ministrului Agriculturii modificarea etichetării produselor lactate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fermieri, lapte, ministrul, agriculturii, etichetare
 

Etichetarea laptelui s-ar putea schimba, așa încât vom putea ști exact ce conțin produsele pe care le cumpărăm din magazine. Fermierii români i-au cerut deja ministrului Agriculturii ca etichetarea să fie făcută după normele europene.

CLAUDIU FRÂNCU, președintele Asociației Naț. a Crescătorilor de Bovine "Trebuie sa scriu pe acea eticheta cat la suta am lapte integral, cat la suta este reconstituit si cat la suta este altceva, pentru ca vedeti se introduc tot felul de lucru."

În prezent, pe etichetele produselor lactate nu se precizează exact cantitatea de lapte praf și nu apare țara de proveniență.

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii "Nu exista un motiv de alarmare daca sunt cazuri care s-au constatat existenta laptelui praf si abuzuri de genul acesta acestea sunt izolate. Din punct de vedere legislativ trebuie sa ne pregatim ceva mai bine."

VOX "Mi-ar placea sa fie mai mare scrisul, sa scrie exact de unde vine."

VOX "Daca contine praf si daca e facut din coloranti sau e facut din altceva in afara de lapte ar trebui sa scrie."

Regulamentul privind protecția consumatorilor la nivel european va deveni obligatoriu din 2014.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ursul care a agonizat pe marginea drumului din județul Harghita, eutanasiat ( 17 Noiembrie 2019 )

  Situație revoltătoare, în județul Harghita! Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional. Un urs lovit, sâmbătă seară, de un autoturism, la ieșirea din localitatea Praid, a fost lăsat agonizeze pe marginea drumului.

 • Pensionarii, prinși în ”labirintul” birocrației ( 17 Noiembrie 2019 )

  Birocrația care întârzie și cu 6 luni recalcularea pensiilor, aspru criticată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de facebook. În postare, ministrul Muncii menționează că pensionarul are de făcut 10 pași ce se întind...

 • Control la spitalul din Brăila, în cazul tinerei care a murit la o lună după ce a născut ( 8 Noiembrie 2019 )

  Noul ministru al Sănătății, Victor Costache, cere conducerii Direcției de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgență o acțiune de control la Spitalul Județean. Demersul ministrului vizează cazul unei tinere în vârstă...

 • Turul României la Ciclism, aproape de start ( 3 Septembrie 2019 )

  O săptămână până la startul celei de a 52-a ediții a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din Sud-Estul Europei. Maratonul sportului pe două roți se va desfășura în perioada 11-15 septembrie.

 • Deschiderea anului școlar, pe 9 septembrie ( 9 August 2019 )

  E oficial! Școala începe anul acesta la 9 septembrie. Decizia a fost luată de ministrul interimar al Educației, Valer-Daniel Breaz. Semestrul I al anului școlar 2019-2020 începe la 9 septembrie și se încheie la 20 decembrie 2019...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2