Date companie
 
 
 
 

Fermierii îi cer ministrului Agriculturii modificarea etichetării produselor lactate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fermieri, lapte, ministrul, agriculturii, etichetare
 

Etichetarea laptelui s-ar putea schimba, așa încât vom putea ști exact ce conțin produsele pe care le cumpărăm din magazine. Fermierii români i-au cerut deja ministrului Agriculturii ca etichetarea să fie făcută după normele europene.

CLAUDIU FRÂNCU, președintele Asociației Naț. a Crescătorilor de Bovine "Trebuie sa scriu pe acea eticheta cat la suta am lapte integral, cat la suta este reconstituit si cat la suta este altceva, pentru ca vedeti se introduc tot felul de lucru."

În prezent, pe etichetele produselor lactate nu se precizează exact cantitatea de lapte praf și nu apare țara de proveniență.

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii "Nu exista un motiv de alarmare daca sunt cazuri care s-au constatat existenta laptelui praf si abuzuri de genul acesta acestea sunt izolate. Din punct de vedere legislativ trebuie sa ne pregatim ceva mai bine."

VOX "Mi-ar placea sa fie mai mare scrisul, sa scrie exact de unde vine."

VOX "Daca contine praf si daca e facut din coloranti sau e facut din altceva in afara de lapte ar trebui sa scrie."

Regulamentul privind protecția consumatorilor la nivel european va deveni obligatoriu din 2014.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Somajul tehnic, prelungit până la 1 iunie ( 14 Mai 2020 )

  Șomajul tehnic se va prelungi până la 1 iunie, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, aseară, într-o intervenție la un post de televiziune. După această dată, Ministerul Muncii va ajuta companiile cu plata...

 • Internetul, plin de ironii la adresa ministrului Vela ( 15 Aprilie 2020 )

  Mediul online, plin de glume și ironii, după ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că polițiștii le vor duce credincioșilor lumina de Înviere. Iată câteva dintre comentariile ironice postate de internauți:

 • Ordonanța Militară 8, în vigoare ( 10 Aprilie 2020 )

  Noi măsuri luate pe fondul stării de urgență! A fost interzis exportul de cereale, de zahăr și de ulei, conform celei de-a opta ordonanțe militare semnate de ministrul de Interne, Marcel Vela. De asemenea, a fost interzisă...

 • Comisia de admitere la Academia de Poliție, sancționată pentru o eroare de corectare ( 24 Ianuarie 2020 )

  O comisie pentru examenul de admitere în Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” a acționat eronat, atunci când a anulat răspunsurile unei tinere pe motiv că a fost depășit spațiul alocat pentru fiecare întrebare.

 • Concedieri la Ministerul Muncii ( 10 Ianuarie 2020 )

  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță reducerea posturilor din instituția pe care o conduce. 101 de angajați vor fi concediați în acest an. De la 424 de posturi cât prevedea vechea organigramă, noua propunere prevede...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2