Date companie
 
 
 
 

Fermierii vor primi subvențiile restante, a anunțat premierul Victor Ponta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, produse, tva, fermieri, subventii, carne, sector, bio, agricol
 

Vești bune, pentru fermieri! 10.000 de fermieri, care nu au mai primit subvenții încă din 2008, își vor recupera banii restanți, începând de saptamâna viitoare. Cel puțin așa a anunțat premierul Victor Ponta. 26 de milioane de lei vor ajunge la fermieri, dupa ce, din cauza unor nereguli, acordarea subvențiilor pentru animale a fost blocată. În plus, guvernul vine în sprijinul sectorului agricol și prin reducerea la 19 la suta a TVA-ului la legume si fructe, dar și la produsele bio. Aceste masuri trebuie discutate, însă, cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional.

VICTOR PONTA, premierul României ”Din 2007-2008 nu și-au primit subvenția. Parlamentul, cu ajutorul nostru, a deblocat și vor primi subvențiile. Sunt 10.000 de fermieri. Săptămâna viitoare vor pleca banii către fermieri. Aș vrea, în primul rând, să ne uităm la legume fructe, pentru că avem o evaziune mare și concurență neloială pentru produsele tradiționale bio.”

Potrivit șefului Executivului, din 2015 s-ar putea reduce TVA și la carne.

VICTOR PONTA, premierul României ”Și, dacă putem, în 2015 ne ducem spre zona de carne, unde iarăși avem evaziune mare și competiție neloială.”

Aceste măsuri trebuie discutate, însă, cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Conferința de presă a lui Nicușor Dan, bruiată de claxoane ( 18 Iunie 2020 )

  Un nou scandal cu Nicușor Dan în prim plan! Candidatul PNL susținut de USR pentru Primăria Capitalei a susținut o noua conferință de presă sabotată de mai multe mașini aparținând Primăriei Sectorului 5.

 • Măsuri speciale pentru examene, în școlile din Sectorul 4 ( 25 Mai 2020 )

  Măsuri speciale în școlile din Sectorul 4 al Capitalei, în vederea susținerii de către elevi a examenelor naționale, care încep săptămâna viitoare! Astfel, în toate cele 13 licee și 26 de școli gimnaziale de pe raza...

 • Fântâni arteziene, sub Podul Basarab ( 3 Mai 2020 )

  În plină criză provocată de pandemie, Primăria Sectorului 6 face investiții ca-n vremurile bune! Astfel, a pus funcțiune mai multe fântâni arteziene sub Podul Basarab, cu scopul, susține edilul Gabriel Mutu, de a combate...

 • Se recomandă plafonarea prețurilor pentru unele produse ( 18 Martie 2020 )

  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor cere plafonarea prețurilor produselor din coșul minim de consum.

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2