Date companie
 
 
 
 

Festival de teatru în limba spaniolă, la Palatul Copiilor din Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Februarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, elevi, teatru, terorism, spaniola, imigratie
 

Imigrația sau terorismul sunt doar câteva din temele actuale la care s-au oprit elevii participanți la Festivalul de Teatru în limba spaniolă. Cursanți ai secțiilor bilingve au încercat să impresioneze publicul dar și jurații prin interpretarea originală a unor autori consacrați.

AMBIANȚĂ 

VOX, Diana: "Ne-am dat tot interesul și am lucrat foarte mult, așa că sperăm că și celorlalți le-a plăcut."

VOX, Delia: "Noi am muncit mult la ea și a fost inspirată de la o altă piesă de o autoare spaniolă."

VICENTE LOPEZ-BREA FERNANDEZ, atașat pentru Învățământ, amb. Spaniei la București: "Prin acest act subliniem importanța muncii depuse în fiecare zi de profesorii noștri spanioli, români și de toți elevii noștri. Fiecare ediție a Festivalului aduce o nouă valoare, sunt noi tehnici scenice iar elevii comunică tot mai bine."

ROSA MARIA MORO DE ANDRES, dir., Institutul Cervantes din București: "Prin acest festival copiii învață noi valori, cunoscând alți autori din literatura spaniolă și vedem cât efort depun, câtă imaginație au, originalitatea, problemele cu care se pot confrunta în interpretare. Sunt multe elemente de luat în seamă în acest proces."

ADRIAN BRĂESCU, inspector, Ministerul Educației: "Copiii români se dovedesc a fi foarte buni pentru învățarea limbii spaniole. Este un festival unic."

LLUIS ALEMANY GINER, profesor de limba spaniolă: "Noi punem suflet în tot ce facem, dar piesa era foarte, foarte diferită, anul trecut am fost o comedie și anul ăsta am fost cu o tragedie. Victimele terorismului, din păcate este un subiect foarte actual, din păcate așa este."

Cea de-a XII ediție a Festivalului de Teatru Școlar în limba spaniolă a fost câștigată de Liceul Teoretic "Eugen Pora" din Cluj-Napoca.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O șansă la educație ( 26 Martie 2021 )

  Nevoile copiilor din țara noastră sunt foarte diferite, în funcție de mediul în care cresc și de posibilitățile financiare ale familiei din care fac parte. În timp ce unii micuți duc o copilărie lipsită de griji, jucându-se fericiți, primind dulciuri și cadouri scumpe, pentru alții accesul la tehnologie rămâne doar un vis. Chiar și înainte de situația pandemică, mersul la școală reprezenta un lux pentru copiii defavorizați. Școala online a arătat o dată în plus aceste diferențe. La început de 2021 statisticile arătau că aproape un sfert de milion de elevi nu aveau acces la internet. Așa că nu este de mirare că rata abandonului școlar înregistrează creșteri.

 • Formularul de consimțământ pentru testarea antigen a elevilor, modificat ( 7 Februarie 2021 )

  Formularul de consimțământ al părinților, pentru testarea antigen rapidă a elevilor în cazul apariției simptomelor de infectare cu SARS CoV-2, va suferi modificări, la două zile de la publicarea pe site-ul Ministerului Sănătății.

 • Au fost stabilite condițiile în care începe școala pe 8 februarie ( 5 Februarie 2021 )

  Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro...

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Condițiile privind desfășurarea noului an școlar, stabilite de Ministerul Educației ( 1 Septembrie 2020 )

  În sfârșit, autoritățile au stabilit condițiile privind începerea anului școlar! Ministrul Educației, Monica Anisie a dat asigurări, astăzi, că a pregătit revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță. Ea a precizat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2