Date companie
 
 
 
 

Festivalul culturii indiene, la Muzeul Satului din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, produse, muzica, muzeul, targ, traditionale, vara, satului, dansuri, india, culoare
 

Festivalul culturii indiene, în România! În perioada 5-7 iunie, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București se desfășoară "Vara indiană", a șaptea ediție a festivalului de profil. Românii sunt invitați la Muzeul Satului, să descopere cultura multicoloră și polimorfă a Indiei.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Prima ediție a festivalului indian a avut loc în anul 2010. Proiectul își propune să reducă distanța culturală dintre două societăți diferite și să descopere valori comune între România și India."

În deschiderea festivalului, a avut loc o ceremonie tradițională indiană de plantare a unui copac, simbol al prieteniei dintre România și India. Chiar dacă între România și India există multe diferențe culturale, sunt și factori care unesc cele două țări.

ARUN KUMAR SHARMA, prim-secretar, Ambasada Indiei "- Urmăresc mereu filmele indiene pe postul dumneavoastră de televiziune. - De ce credeți că românilor le plac filmele indiene? - Cred că datorită valorilor familiei, muzicii. Vreau să mulțumesc românilor pentru dragostea lor față de India. Nu am simțit niciodată că sunt departe de țara mea și, pentru asta, trebuie să mulțumesc televiziunii voastre."

Organizatorii festivalului au pregătit și un târg cu produse artizanale indiene, printre care se regăsesc haine specifice, bijuterii orientale, obiecte decorative, dar și mirodenii.

PUȘA HACK  "- Au vreo semnificație aparte bijuteriile? - Pentru cei din India este foarte important. Este un accesoriu de bază. Știți foarte bine că poartă foarte multe brățări, mai ales pentru căsătorii. India este culoare, asta este India!"

EMILY HACK "Toate sunt din India, chiar și mobila pe care o vedeți acolo. Sunt foarte multe de văzut, este foarte mult talent artistic acolo."

”Vara indiană” își închide porțile duminică seară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

  Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

 • Pericolul furtunilor de vară ( 21 Iunie 2021 )

  Vremea se încălzește, dar nu scăpăm de ploi. Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații vor fi însemnate și vor fi însoțite...

 • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

  EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

 • Produsele de post care conțin aditivi pot fi periculoase ( 25 Martie 2021 )

  În postul Paștelui, conform tradiției, credincioșii consumă produse vegetale, iar alimentele care conțin proteină animală sunt eliminate din meniul zilnic. Pentru a veni în întâmpinarea celor care postesc, industria...

 • „Nostalgia Electrecord”, sâmbătă, de la 17:15, la Național 24 PLUS ( 8 Ianuarie 2021 )

  Voci de aur și melodii nemuritoare, adunate în „Nostalgia Electrecord”, o emisiune de colecție, difuzată, sâmbătă, de la 17:15 pe Național24 PLUS! Gazda emisiunii este celebra interpretă de muzică populară, Valeria Arnăutu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2