Date companie
 
 
 
 

Festivalul culturii indiene, la Muzeul Satului din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, produse, muzica, muzeul, targ, traditionale, vara, satului, dansuri, india, culoare
 

Festivalul culturii indiene, în România! În perioada 5-7 iunie, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București se desfășoară "Vara indiană", a șaptea ediție a festivalului de profil. Românii sunt invitați la Muzeul Satului, să descopere cultura multicoloră și polimorfă a Indiei.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Prima ediție a festivalului indian a avut loc în anul 2010. Proiectul își propune să reducă distanța culturală dintre două societăți diferite și să descopere valori comune între România și India."

În deschiderea festivalului, a avut loc o ceremonie tradițională indiană de plantare a unui copac, simbol al prieteniei dintre România și India. Chiar dacă între România și India există multe diferențe culturale, sunt și factori care unesc cele două țări.

ARUN KUMAR SHARMA, prim-secretar, Ambasada Indiei "- Urmăresc mereu filmele indiene pe postul dumneavoastră de televiziune. - De ce credeți că românilor le plac filmele indiene? - Cred că datorită valorilor familiei, muzicii. Vreau să mulțumesc românilor pentru dragostea lor față de India. Nu am simțit niciodată că sunt departe de țara mea și, pentru asta, trebuie să mulțumesc televiziunii voastre."

Organizatorii festivalului au pregătit și un târg cu produse artizanale indiene, printre care se regăsesc haine specifice, bijuterii orientale, obiecte decorative, dar și mirodenii.

PUȘA HACK  "- Au vreo semnificație aparte bijuteriile? - Pentru cei din India este foarte important. Este un accesoriu de bază. Știți foarte bine că poartă foarte multe brățări, mai ales pentru căsătorii. India este culoare, asta este India!"

EMILY HACK "Toate sunt din India, chiar și mobila pe care o vedeți acolo. Sunt foarte multe de văzut, este foarte mult talent artistic acolo."

”Vara indiană” își închide porțile duminică seară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou târg de Crăciun, în București ( 28 Noiembrie 2019 )

  S-au deschis porțile Târgului de Crăciun din Piața Constituției din Capitală. Zi de zi, până pe 26 decembrie vor fi programe speciale dedicate Zilei Naționale a României și Crăciunului. Cei mici și cei mari se pot bucura de un patinoar, de bradul de Crăciun, înalt de peste 30 de metri, dar și de produse tradiționale de sezon, expuse în cadrul celor peste 130 de casuțe ale târgului.

 • Vinuri pentru toate gusturile, la Romexpo ( 23 Noiembrie 2019 )

  Târg de vinuri, la Romexpo! În acest weekend, românii pot degusta gratuit sute de vinuri de la crame de top din România. Organizatorii au mai pregătit și un bar de mixologie cu spumante, o bibliotecă de spumante, iar pe partea de mâncare găsim preparate românești și franțuzești. Foarte apreciate au fost și deserturile.

 • Trecerea la ora de iarnă, în noaptea de sâmbătă spre duminică ( 23 Octombrie 2019 )

  Ceasurile se dau înapoi în acest weekend! Noaptaa de 26 spre 27 octombrie va fi, practic, cea mai lungă a anului, pentru că ora 4.00 va deveni ora 3.00. În ciuda faptului că la nivel european s-a decis renunțarea la schimbarea orei...

 • Branduri de renume, la prețuri accesibile ( 2 Octombrie 2019 )

  Toamna a sosit, iar acum este un bun moment pentru schimbarea garderobei. Între 2 și 13 octombrie, bucureștenii sau cei aflați în trecere prin Capitală, pot profita de ofertele de excepție ale celei mai mari expoziții de haine cu vânzare. Peste 40.000 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de la branduri de renume vă așteaptă la prețuri pornind de la 20 de lei, la Romexpo în pavilionul C2.

 • Mii de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, la Romexpo ( 30 Septembrie 2019 )

  Toamna este un bun moment pentru schimbarea garderobei. Între 2 și 13 octombrie, bucureștenii sau cei aflați în trecere prin Capitală, pot profita de ofertele de excepție ale celei mai mari expoziții de haine cu vânzare. Peste 40.000 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de la branduri de renume vă așteaptă la prețuri pornind de la 20 de lei, la Romexpo în pavilionul C2.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2