Date companie
 
 
 
 

Festivalul culturii indiene, la Muzeul Satului din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, produse, muzica, muzeul, targ, traditionale, vara, satului, dansuri, india, culoare
 

Festivalul culturii indiene, în România! În perioada 5-7 iunie, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București se desfășoară "Vara indiană", a șaptea ediție a festivalului de profil. Românii sunt invitați la Muzeul Satului, să descopere cultura multicoloră și polimorfă a Indiei.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Prima ediție a festivalului indian a avut loc în anul 2010. Proiectul își propune să reducă distanța culturală dintre două societăți diferite și să descopere valori comune între România și India."

În deschiderea festivalului, a avut loc o ceremonie tradițională indiană de plantare a unui copac, simbol al prieteniei dintre România și India. Chiar dacă între România și India există multe diferențe culturale, sunt și factori care unesc cele două țări.

ARUN KUMAR SHARMA, prim-secretar, Ambasada Indiei "- Urmăresc mereu filmele indiene pe postul dumneavoastră de televiziune. - De ce credeți că românilor le plac filmele indiene? - Cred că datorită valorilor familiei, muzicii. Vreau să mulțumesc românilor pentru dragostea lor față de India. Nu am simțit niciodată că sunt departe de țara mea și, pentru asta, trebuie să mulțumesc televiziunii voastre."

Organizatorii festivalului au pregătit și un târg cu produse artizanale indiene, printre care se regăsesc haine specifice, bijuterii orientale, obiecte decorative, dar și mirodenii.

PUȘA HACK  "- Au vreo semnificație aparte bijuteriile? - Pentru cei din India este foarte important. Este un accesoriu de bază. Știți foarte bine că poartă foarte multe brățări, mai ales pentru căsătorii. India este culoare, asta este India!"

EMILY HACK "Toate sunt din India, chiar și mobila pe care o vedeți acolo. Sunt foarte multe de văzut, este foarte mult talent artistic acolo."

”Vara indiană” își închide porțile duminică seară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Se recomandă plafonarea prețurilor pentru unele produse ( 18 Martie 2020 )

  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor cere plafonarea prețurilor produselor din coșul minim de consum.

 • Dan Helciug, invitat la Național FM ( 26 Februarie 2020 )

  Dan Helciug, invitat, astăzi, la ”România Vorbește”, pe Național FM! Solistul trupei ” Spitalul de Urgență”, vechi prieten al omului de radio Denis Ciulinaru a dezvăluit că scrie versuri pe care le va publica în curând, dar...

 • Oferte irezistibile, vacanțe de vis și gadget-uri, la Târgul de Turism ( 20 Februarie 2020 )

  Târgul de Turism al României vă așteaptă la Romexpo! Ajuns la cea de-a 43-a ediție, Târgul de Turism al României rămâne locul ideal de prezentare atât a celor mai interesante oferte și atracții turistice din România și din străinătate, cât și a accesoriilor și gadget-urilor necesare in orice vacanță.

 • Snap, la cel mai mare festival de muzică retro din Europa, DISKOTEKA ( 15 Februarie 2020 )

  Snap, una dintre cele mai iubite trupe ale anilor ’80-’90, se pregătește să facă senzație la cea de-a doua ediție Diskoteka Festival, care va avea loc în perioada 1-3 mai, la Timișoara! 

 • Albumul „Istorii din `89 în benzi desenate”, lansat la Brașov ( 24 Decembrie 2019 )

  Primul album de benzi desenate despre momentul Revoluției din Decembrie 1989, lansat la Brașov! „Istorii din `89 în benzi desenate” este titlul albumului lansat, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluție, la Muzeul de Istorie Brașov.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2