Date companie
 
 
 
 

Festivalul de Artã Culinarã Turceascã, in parcul Herastrau

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, turci
 

Festin in parcul Herãstrãu din Bucuresti. Baclavale, vinete umplute ori șuberek cu brânzã. Sunt doar câteva dintre bunãtãtile pregatite la "Festivalul de Artã Culinarã Turceascã".

AMBIANTÃ

În timp ce turcii i-au incantat pe vizitatori cu muzica traditionalã, gospodinele puneau de zor pe plita preparate a caror reteta o stiu din mosi stramosi.

VOX: "Este specialitate turceascã. Coca: fãianã, apã si sare. Atât. ªi punem brânzã sau cartof, sau carne tocatã."

VOX: "- Ce faceti aici?- Mici.- Din ce sunt fãcuti?- Din carne de oaie si vitã."

VOX: "- Nu stiu cum se cheamã.- Dar cum e?- E bun, e rãcoritor."

VOX: "- Mi-am luat baclava si un fel de sarailie.- ªi cum e?- Super! Mi le-a trimis Suleyman."


VOX: "Mâncare pregãtitã de doamnele turcoaicele, în special acasã. Muzica, dupã cum se aude, popular turcesc."

Cei mai multi etnici turci si tãtari, din cei peste 70.000 care trãiesc în România, se aflã în Dobrogea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Untold Festival, spectacol total la Cluj-Napoca ( 1 August 2015 )

  Festival de zile mari, la Cluj-Napoca! Zeci de mii de tineri au luat drumul Clujului, unde se desfășoară Untold Festival. Muzica, dansul și spectacolul de lumini au transformat Cluj-Napoca în capitala distracției. Organizatorii spun că 250.000 de oameni sunt așteptați să vină la Untold în cele patru zile de festival.

 • Noi recorduri la Festivalul Medieval de la Sighișoara ( 25 Iulie 2015 )

  Atmosferă de basm în aceste zile în cetatea din Sighișoara! În acest weekend are loc cea de-a 23-a ediție a Festivalului Medieval și sute de cavaleri și domnite se perindă în curtea fortăreței.

 • Festival turcesc, la Cluj-Napoca ( 15 Iunie 2015 )

  Festival turcesc, la Cluj Napoca! Oamenii au descoperit shaorma turcească, despre care spun că este mai savuroasă decât altele. Secretul acestei shaorme îl reprezintă condimentele speciale. A fost cea mai cautată delicatesă de la festivalul din Cluj-Napoca, deoarece a fost preparată după o rețetă tradițională cu carne de vită și grăsime de oaie.

 • A doua zi a festivalului culturii indiene, la Muzeul Satului ( 7 Iunie 2015 )

  Sunet și culoare la Muzeul Satului din București, unde festivalul culturii indiene este în plină desfășurare. Aflat la a șaptea ediție, festivalul se bucură de un public numeros, curios să descopere misterele și frumusețea culturii indiene. Expozițiile de fotografie organizate în cadrul festivalului redau vizual aspecte mai puțin cunoscute ale culturii indiene.

 • Festivalul culturii indiene, la Muzeul Satului din București ( 6 Iunie 2015 )

  Festivalul culturii indiene, în România! În perioada 5-7 iunie, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București se desfășoară "Vara indiană", a șaptea ediție a festivalului de profil. Românii sunt invitați la Muzeul Satului, să descopere cultura multicoloră și polimorfă a Indiei. În deschiderea festivalului, a avut loc o ceremonie tradițională indiană de plantare a unui copac, simbol al prieteniei dintre...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 28 Aug. 2015

1 EUR = 4.4302 RON
-0.0051
1 USD = 3.9271 RON
-0.0002
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV National FM - Muzica romaneasca Crisana - stiri locale Oradea AS Dan Chilom