Date companie
 
 
 
 

Festivalul de teatru "Măști Europene... la Masca", la a noua ediție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, spectacole, teatru, masti, masca, Chisinau, europene, actori, public, cerere, casatorie, satiricus, cehov
 

În inima Bucureștiului pulsează o oază de satiră și umor, Măști Europene la ... Masca, un festival de teatru aflat, deja, la a noua ediție. Invitatul special de anul acesta este Tetrul "Satiricus Ion Luca Caragiale" din Chișinău, care a pregătit pentru publicul bucureștean trei spectacole. Primul, prezentat sâmbătă seară, reunește piesele lui Cehov, "Ursul" și "Cerere în Căsătorie", într-o lucrare scenică unitară, cu o suită de scene grotești care fac deliciul spectatorilor.

ALEXANDRU GRECU, director, Teatrul "Satiricus I.L.Caragiale" Chișinău "A adus omagiul lui Cehov, dar, să ne fie clar, este un proiect "Integrala lui Cehov"."

Potrivit directorului Teatrului Masca, Mihai Mălaimare, între Satiricus I.L. Caragiale și instituția teatrală din strada Uverturii există mai multe legături, care au, ca nucleu, proiectele artistice comune.

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul Masca "Invitarea Moldovei are și altă nuanță. Noi am vrea să translăm festivalul de la Maști Europene la Măștile Lumii, la Masca și, atunci, Moldova, care ne e, de fapt, în Europa, constitue, să zic așa, perioada de tranziție către Măști ale restului lumii, la Masca. Festivalul va cunoaște anul viitor un alt tip de organizare și de o dezvoltare zic eu firească."

NATALIA CARAMAN, actriță, Teatrul "Satiricus I.L.Caragiale" Chișinău "Sunt emoții, chiar dacă s-a finisat spectacolul. Este acea energie, și, mereu, ai impresia că mai vrea încă ceva. Să mai joci o dată, pentru că rolul ăsta chiar îmi place."

LUDMILA GHEORGHIȚĂ, actriță, Teatrul "Satiricus I.L.Caragiale" Chișinău "E un spectacol care, și la Chișinău, are mare succes și, oriunde noi îl prezentăm, e primit cu aplauze și cu căldură. De fapt, ca și aici, la București, am avut parte de o primire foarte caldă, fapt pentru care suntem și mândri."

VOX "Foarte frumos și foarte reușit, actorii foarte buni interpreți. Este o premieră, chiar și un succes."

VOX "Foarte frumos! Știu piesa scrisă și spectacolul este unul dintre cele mai reușite pe care le-am văzut. Foarte mult îmi plac actorii!"

Actorii din Chișinău au pregătit pentru publicul bucureștean și spectacolele "Made In Moldova" și "Carmen".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

  Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

 • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

  EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

 • La 1 iunie se elimină purtatul măștii pe plajă ( 6 Mai 2021 )

  Situația pandemică, analizată de premierul Florin Cîțu în timpul unei vizite la Constanța. Primul ministru speră la o cât mai bună coloaborare între operatorii economici și autorități pentru a se găsi cele mai potrivite măsuri pentru un sezon estival de succes. Reprezentanți ai industriei au venit cu soluții pentru siguranța turiștilor, aceștia oferind susținere inclusiv campaniei de vaccinare, a explicat Florin Cîțu.

 • Raluca Turcan a cerut să fie amendată ( 31 Martie 2021 )

  Raluca Turcan anunță că a cerut să fie amendată, după ce a apărut în mai multe imagini fără mască, alături de alte persoane. "A fost o neatenție pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare”, scrie Turcan pe Facebook. 

 • Mașinile abandonate sau parcate neregulamentar vor fi ridicate, în Sectorul 6 ( 19 Februarie 2021 )

  Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, le-a pus gând rău celor care își abandonează mașinile pe domeniul public ori parchează sau staționează pe unde nimeresc. Regulamentul pentru ridicarea acestor mașini, care...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2