Date companie
 
 
 
 

Festivalul de teatru "Măști Europene... la Masca", la a noua ediție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, spectacole, teatru, masti, masca, Chisinau, europene, actori, public, cerere, casatorie, satiricus, cehov
 

În inima Bucureștiului pulsează o oază de satiră și umor, Măști Europene la ... Masca, un festival de teatru aflat, deja, la a noua ediție. Invitatul special de anul acesta este Tetrul "Satiricus Ion Luca Caragiale" din Chișinău, care a pregătit pentru publicul bucureștean trei spectacole. Primul, prezentat sâmbătă seară, reunește piesele lui Cehov, "Ursul" și "Cerere în Căsătorie", într-o lucrare scenică unitară, cu o suită de scene grotești care fac deliciul spectatorilor.

ALEXANDRU GRECU, director, Teatrul "Satiricus I.L.Caragiale" Chișinău "A adus omagiul lui Cehov, dar, să ne fie clar, este un proiect "Integrala lui Cehov"."

Potrivit directorului Teatrului Masca, Mihai Mălaimare, între Satiricus I.L. Caragiale și instituția teatrală din strada Uverturii există mai multe legături, care au, ca nucleu, proiectele artistice comune.

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul Masca "Invitarea Moldovei are și altă nuanță. Noi am vrea să translăm festivalul de la Maști Europene la Măștile Lumii, la Masca și, atunci, Moldova, care ne e, de fapt, în Europa, constitue, să zic așa, perioada de tranziție către Măști ale restului lumii, la Masca. Festivalul va cunoaște anul viitor un alt tip de organizare și de o dezvoltare zic eu firească."

NATALIA CARAMAN, actriță, Teatrul "Satiricus I.L.Caragiale" Chișinău "Sunt emoții, chiar dacă s-a finisat spectacolul. Este acea energie, și, mereu, ai impresia că mai vrea încă ceva. Să mai joci o dată, pentru că rolul ăsta chiar îmi place."

LUDMILA GHEORGHIȚĂ, actriță, Teatrul "Satiricus I.L.Caragiale" Chișinău "E un spectacol care, și la Chișinău, are mare succes și, oriunde noi îl prezentăm, e primit cu aplauze și cu căldură. De fapt, ca și aici, la București, am avut parte de o primire foarte caldă, fapt pentru care suntem și mândri."

VOX "Foarte frumos și foarte reușit, actorii foarte buni interpreți. Este o premieră, chiar și un succes."

VOX "Foarte frumos! Știu piesa scrisă și spectacolul este unul dintre cele mai reușite pe care le-am văzut. Foarte mult îmi plac actorii!"

Actorii din Chișinău au pregătit pentru publicul bucureștean și spectacolele "Made In Moldova" și "Carmen".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare pentru fraudă ( 15 Decembrie 2019 )

  Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de D.N.A. Constanța pentru fraudă! El ar fi mințit că deține diplomă de studii superioare, pentru a ocupa un post de expert într-un proiect european administrat de Ministerul Dezvoltării...

 • Premiera spectacolului ”D'ale carnavalului”, la Teatrul Masca ( 8 Noiembrie 2019 )

  ”D`ale carnavalului”, în premieră la Teatrul Masca! Aseara a avut loc marea premieră a mult așteptatului spectacol regziat de Mihai Mălaimare. Carnavalul care este inspirat după operele lui Ion Luca Caragiale...

 • ”D'ale carnavalului”, la Teatrul ”Masca” ( 2 Noiembrie 2019 )

  Premieră de zile mari, la Teatrul Masca! Piesa de comedie „D’ale carnavalului”, de referință în creația lui Ion Luca Caragiale, este pusă în scenă în mod inedit, la Teatrul Masca, în regia lui Mihai Mălaimare.

 • Anchetă transnațională privind fraude cu fonduri europene, în desfășurare ( 30 Octombrie 2019 )

  Dezvăluire șocantă, privind fraude uriașe cu fonduri europene! Șeful interimar al D.N.A., Călin Nistor, a anunțat că este în desfășurare o mare anchetă transnațională, având ca obiect fraude cu fonduri europene în agricultură.

 • Musicalul "Parcul de Distracții", un real succes ( 28 Octombrie 2019 )

  Musical de excepție, pentru cei mici! "Parcul de distracții" este un spectacol 100% românesc, interpretat de micuții actori ai Teatrului Muzical de Copii București. Cei mici nu au fost, însă singuri pe scenă, ci au avut parte de compania unor actori consacrați precum Anca Țurcașiu, Daniel Burcea sau Maria Baciu, și de cea a artiștilor Orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2