Date companie
 
 
 
 

Festivalul Electric Castle de la Bonțida, în desfășurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, festival, castel, electric, bontida, castle, bunffy
 

S-a dat startul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Electric Castle! 250 de artișți vor concerta pe cele 10 scene amplasate în zona Castelului Banffy din Bonțida, în județul Cluj, în perioada 17-22 iulie. Nume cunoscute ale muzicii internaționale, dar și românești, țin afișul festivalului. Peste 150.000 de persoane din toate colțurile lumii sunt așteptate să ia parte la cea de-a șaptea ediție a festivalului. Jasper are 28 de ani și a venit tocmai din Suedia, pentru a împărtăși experiența Electric Castle. Ce l-a atras aici, spune el, sunt artiștii, dar și atmosfera festivalului.

JASPER ”Sunt din Suedia și sunt prima dată aici. Sunt, aici, doar de o oră și, până acum, totul arată foarte bine.”

Pe lângă seria concertelor, festivalul are în program efecte laser și holograme, precum și proiecții imersive de video. Toate acestea fac parte din proiectul New Media Castle, expus în interiorul Castelul Banffy. Combinând tehnologia, arta și arhitectura de secol XV, instalațiile new media create special de opt artiști din Europa, Japonia și Statele Unite, au dat o nouă dimensiune acestui spațiu.

ALEX CZETWERTYNSKI, curator  ”Artiștii sunt din toată lumea, din Asia, din America. Aș spune că nu există proiect mai important decât celălalt, toate sunt la fel de interesante. Din toate cele nouă proiecte pe care le prezentăm, șase sunt comisionate de Electric Castle. Nimeni nu le-a văzut până acum și suntem foarte mândri că le putem prezenta în premieră la Electic Castle.”

Curatorul expoziției, Alex Czetwertynski, este artistul digital care a înființat Museum of Digital Arts în parteneriat cu Google. Tot el a realizat conceptul și designul luminilor de scenă, pentru artiști de renume precum Childish Gambino. În proiect au fost incluși și studenți ai Universității Babeș- Bolyai din Cluj. Acestora le este oferită una dintre puținele oportunități de prezentare a lucrărilor în domeniul new media art.

ALEX CZETWERTYNSKI, curator ”E foarte interesant, pentru că noi realizăm proiecte care sunt foarte actuale, într-o locație istorică. Un loc care are o istorie foarte crudă, aflată într-o continuă vindecare. Astfel, ideea aceasta a contrastului dintre vechi și nou, creează ceva foarte interesant și unic.”

Organizatorii au pregătit și un patinoar cu gheață artificială, dar și un spațiu de joacă senzorial.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Focar de febră Q, la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca ( 12 Septembrie 2019 )

  13 studenți și angajați ai Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au fost diagnosticați cu febră Q, o boală care se ia de la animale și nu se transmite de la om la om.

 • CFR Cluj, meci caritabil pentru Alexandra ( 5 Septembrie 2019 )

  CFR Cluj se alătură campaniei "Făuritorii de minuni" pentru a o sprijini pe Alexandra, o fetiță de cinci ani care s-a născut cu o malformație rară: nu are urechi, nici canale auditive, nici pavilioane. Campioana României la fotbal...

 • Turul României la Ciclism, aproape de start ( 3 Septembrie 2019 )

  O săptămână până la startul celei de a 52-a ediții a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din Sud-Estul Europei. Maratonul sportului pe două roți se va desfășura în perioada 11-15 septembrie.

 • Festivalul Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, la Valea Cerului ( 21 Iulie 2019 )

  Joc și voie bună, în Apuseni! Sute de oameni au participat, în acest weekend, la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, în localitatea Valea Cerului din județul Bihor. An de an, evenimentul...

 • Wine and Street Food Festival, în premieră, la Palatul Parlamentului ( 12 Iulie 2019 )

  Wine and Street Food Festival, cel mai mare eveniment dedicat vinului si street food-ului din Romania, a fost inaugurat la Palatul Parlamentului din București. Pentru prima dată, festivalul reunește oferta extrem de variată...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2