Date companie
 
 
 
 

Festivalul Electric Castle de la Bonțida, în desfășurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, festival, castel, electric, bontida, castle, bunffy
 

S-a dat startul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Electric Castle! 250 de artișți vor concerta pe cele 10 scene amplasate în zona Castelului Banffy din Bonțida, în județul Cluj, în perioada 17-22 iulie. Nume cunoscute ale muzicii internaționale, dar și românești, țin afișul festivalului. Peste 150.000 de persoane din toate colțurile lumii sunt așteptate să ia parte la cea de-a șaptea ediție a festivalului. Jasper are 28 de ani și a venit tocmai din Suedia, pentru a împărtăși experiența Electric Castle. Ce l-a atras aici, spune el, sunt artiștii, dar și atmosfera festivalului.

JASPER ”Sunt din Suedia și sunt prima dată aici. Sunt, aici, doar de o oră și, până acum, totul arată foarte bine.”

Pe lângă seria concertelor, festivalul are în program efecte laser și holograme, precum și proiecții imersive de video. Toate acestea fac parte din proiectul New Media Castle, expus în interiorul Castelul Banffy. Combinând tehnologia, arta și arhitectura de secol XV, instalațiile new media create special de opt artiști din Europa, Japonia și Statele Unite, au dat o nouă dimensiune acestui spațiu.

ALEX CZETWERTYNSKI, curator  ”Artiștii sunt din toată lumea, din Asia, din America. Aș spune că nu există proiect mai important decât celălalt, toate sunt la fel de interesante. Din toate cele nouă proiecte pe care le prezentăm, șase sunt comisionate de Electric Castle. Nimeni nu le-a văzut până acum și suntem foarte mândri că le putem prezenta în premieră la Electic Castle.”

Curatorul expoziției, Alex Czetwertynski, este artistul digital care a înființat Museum of Digital Arts în parteneriat cu Google. Tot el a realizat conceptul și designul luminilor de scenă, pentru artiști de renume precum Childish Gambino. În proiect au fost incluși și studenți ai Universității Babeș- Bolyai din Cluj. Acestora le este oferită una dintre puținele oportunități de prezentare a lucrărilor în domeniul new media art.

ALEX CZETWERTYNSKI, curator ”E foarte interesant, pentru că noi realizăm proiecte care sunt foarte actuale, într-o locație istorică. Un loc care are o istorie foarte crudă, aflată într-o continuă vindecare. Astfel, ideea aceasta a contrastului dintre vechi și nou, creează ceva foarte interesant și unic.”

Organizatorii au pregătit și un patinoar cu gheață artificială, dar și un spațiu de joacă senzorial.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

  Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

 • Accident mortal în localitatea Muntele Rece, județul Cluj ( 13 Iunie 2021 )

  Accident mortal, în această dimineață, în jurul orei 04:30, în localitatea Muntele Rece, județul Cluj! Un tânăr în vârstă de 20 de ani a murit, după ce mașina sa a căzut într-o râpă de 150 de metri.

 • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

  EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

 • Construcția metroului din Cluj-Napoca, întarziată de zăcămintele de sare ( 1 Martie 2021 )

  Construcția metroului din Cluj-Napoca ar putea fi întârziată din cauza unor zăcăminte de sare descoperite în subteran. Autoritățile caută soluții, însă proiectul ar putea fi amânat. În 2027, clujenii ar fi trebuit...

 • Dispecera certăreață de la S.A.J. Cluj, anchetată disciplinar ( 16 Februarie 2021 )

  Anchetă disciplinară la la Serviciul de Ambulanță Județean Cluj, după ce un dispecer a avut o reacție halucinantă la apelul unor părinți care aveau copilul bolnav!

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2