Date companie
 
 
 
 

Festivalul Electric Castle de la Bonțida, în desfășurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, festival, castel, electric, bontida, castle, bunffy
 

S-a dat startul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Electric Castle! 250 de artișți vor concerta pe cele 10 scene amplasate în zona Castelului Banffy din Bonțida, în județul Cluj, în perioada 17-22 iulie. Nume cunoscute ale muzicii internaționale, dar și românești, țin afișul festivalului. Peste 150.000 de persoane din toate colțurile lumii sunt așteptate să ia parte la cea de-a șaptea ediție a festivalului. Jasper are 28 de ani și a venit tocmai din Suedia, pentru a împărtăși experiența Electric Castle. Ce l-a atras aici, spune el, sunt artiștii, dar și atmosfera festivalului.

JASPER ”Sunt din Suedia și sunt prima dată aici. Sunt, aici, doar de o oră și, până acum, totul arată foarte bine.”

Pe lângă seria concertelor, festivalul are în program efecte laser și holograme, precum și proiecții imersive de video. Toate acestea fac parte din proiectul New Media Castle, expus în interiorul Castelul Banffy. Combinând tehnologia, arta și arhitectura de secol XV, instalațiile new media create special de opt artiști din Europa, Japonia și Statele Unite, au dat o nouă dimensiune acestui spațiu.

ALEX CZETWERTYNSKI, curator  ”Artiștii sunt din toată lumea, din Asia, din America. Aș spune că nu există proiect mai important decât celălalt, toate sunt la fel de interesante. Din toate cele nouă proiecte pe care le prezentăm, șase sunt comisionate de Electric Castle. Nimeni nu le-a văzut până acum și suntem foarte mândri că le putem prezenta în premieră la Electic Castle.”

Curatorul expoziției, Alex Czetwertynski, este artistul digital care a înființat Museum of Digital Arts în parteneriat cu Google. Tot el a realizat conceptul și designul luminilor de scenă, pentru artiști de renume precum Childish Gambino. În proiect au fost incluși și studenți ai Universității Babeș- Bolyai din Cluj. Acestora le este oferită una dintre puținele oportunități de prezentare a lucrărilor în domeniul new media art.

ALEX CZETWERTYNSKI, curator ”E foarte interesant, pentru că noi realizăm proiecte care sunt foarte actuale, într-o locație istorică. Un loc care are o istorie foarte crudă, aflată într-o continuă vindecare. Astfel, ideea aceasta a contrastului dintre vechi și nou, creează ceva foarte interesant și unic.”

Organizatorii au pregătit și un patinoar cu gheață artificială, dar și un spațiu de joacă senzorial.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, la Valea Cerului ( 21 Iulie 2019 )

  Joc și voie bună, în Apuseni! Sute de oameni au participat, în acest weekend, la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, în localitatea Valea Cerului din județul Bihor. An de an, evenimentul...

 • Wine and Street Food Festival, în premieră, la Palatul Parlamentului ( 12 Iulie 2019 )

  Wine and Street Food Festival, cel mai mare eveniment dedicat vinului si street food-ului din Romania, a fost inaugurat la Palatul Parlamentului din București. Pentru prima dată, festivalul reunește oferta extrem de variată...

 • Un suspect de crimă în Marea Britanie, capturat acasă, la Dej ( 10 Iulie 2019 )

  Suspect de crimă, capturat de polițiști la șase ani de la comiterea faptei! Un bărbat de 27 de ani, suspectat că ar fi ucis, în 2013, o femeie din Marea Britanie, a fost prins de polițiștii români în urma descinderii la domiciliul său...

 • Jocuri vânătorești și dueluri pe cinste, în Oradea ( 6 Iulie 2019 )

  Cavaleri, luptători, arcași, domnițe, meșteșugari și menestreli, în Oradea! Nu, nu este o întoarcere în timp, ci un festival care îi atrage deopotrivă pe turiști și localnici. Aceștia se bucură de zeci de demonstrații de lupte clasice medievale, turniruri sau concursuri călare. Peste 600 de luptători, arcași și domnițe au poposit în cetatea orădeană.

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2