Date companie
 
 
 
 

Festivalul florilor de cireș, în Grădina Japoneză

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Aprilie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Festivalul Hanami
 

Grădina Japoneză din parcul ”Regele Mihai I” din București a găzduit, sâmbătă, a cincea ediție a festivalului ”Hanami”, cunoscut ca ”festivalul florilor de cireș” sau sărbătoarea primăverii. Fenomenul înfloririi cireșilor, cunoscut sub numele de ”sakura”, ocupă un loc aparte în cultura japoneză. ”Sakura” simbolizează începutul primăverii și reprezintă un moment de bucurie și speranță pentru japonezi. La invitația Ambasadei Japoniei, în Grădina Japoneză din parcul bucureștean s-au adunat o mulțime de vizitatori, dornici să petreacă o zi frumoasă în raiul florilor de cireș. Tobele japoneze au creat fondul sonor specific numit ”Wadaiko”, iar dansurile tradiționale din Țara Soarelui Răsare au întregit atmosfera.

(AMBIANȚĂ MUZICALĂ)  

VOX ”E un eveniment plăcut pentru primăvară, având în vedere că cireșii japonezi sunt în floare. Să ne bucurăm de prietenia pe care o avem cu poporul japonez. Arigato!”

VOX ”La festival mi-a plăcut că este foarte bine organizat și am văzut foarte multe simboluri ale Japoniei aici. E foarte frumos, mai ales cu cireșii înfloriți.”

VOX ”Această ținută este o yukata, este port tradițional japonez. De obicei, aleg să mănânc ramen sau sushi. Îmi place foarte mult naruto ramenul, este foarte bun, și shoyu ramen, un ramen picant senzațional.”

Vizitatorii și-au îndreptat atenția și către atelierele organizate în grădină, precum origami, caligrafie și jocuri tradiționale japoneze. Pasionații de arte marțiale japoneze au avut posibilitatea de a urmări demonstrații de karate, kendo sau kyudo, doritorii având ocazia să probeze yukata sau kimono și să își facă fotografii printre cireșii în floare. Nu în ultimul rând, au avut loc demonstrații de ceremonia ceaiului, dar și degustări de "sake", o băutură tradițională japoneză preparată din orez. Festivalul ”Hanami” a fost organizat de Ambasada Japoniei în România și Primăria Municipiului București, cu sprijinul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.


Festivalul florilor de cireș, în Grădina Japoneză

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2