Date companie
 
 
 
 

Festivalul Internațional de Teatru, în desfășurare, la Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, spectacole, teatru, international, sibiu, actori
 

Sibiul este, în aceste zile, capitala mondială a teatrului. Mii de actori, din peste 70 de țări, joacă în spectacolele-maraton, la a douăzecea ediții a Festivalului Internațional de Teatru. La debutul festivalului au urcat pe scenă artiști din Italia, Slovenia, Marea Britanie, Japonia și Franța. Un public numeros a răsplătit cu aplauze jocul actorilor, în ciuda vremii nefavorabile.

VOX "- Chiar dacă ploaia ne udă, sperăm, cu umbrelele, să scăpăm de ea. - Deci, veți veni la spectacole, indiferent de vreme? - Indiferent de vreme, indiferent de servici. Sperăm să nu ne cheme acolo!"

Cel mai impresionant spectacol de stradă, prezentat de o trupă din Franța, a adunat, vineri, în prima zi a festivalului, sute de oameni în Piața Mare din Sibiu.

VOX "Îmi place foarte mult. E deosebit de original, mijloace tehnice extraordinare și ideea mi se pare foarte interesantă."

VOX "Nu prea văd din cauza umbrelelor, dar e ok."

CONSTANTIN CHIRIAC, director, Festivalul Internațional de Teatru "Este singurul festival care, dincolo de tot ceea ce înseamnă imagine fantastică în fața lumii, tot ceea ce înseamnă dimensiune culturală, tot ceea ce înseamnă dimensiune educațională, este singurul festival care produce din punct de vedere economic, care aduce mult mai mulți bani decât sunt cheltuiți din banul public. Sunt numai 14 la sută bani publici."

Seara s-a încheiat cu un imens foc de artificii. Până pe 16 iunie, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu vor fi prezentate peste 300 de spectacole de teatru, dans, muzică și circ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2