Farmecul verii indiene, în inima Bucureștiului! Grădina Casei Universitarilor a fost, astăzi, gazda festivalului Namaste, o incursiune în tradițiile și cultura indiană ajunsă la cea de-a zecea ediție. Ca de fiecare dată, iubitorii culturii indiene au fost prezenți, dornici să afle lucruri noi despre fascinanta Indie. În programul festivalului au fost incluse teme variate, de la gastronomie indiană, muzică și dans, la medicina tradițională ayurveda. Vizitatorii și-au putut face și tatuaje temporare cu specific indian, dar au putut achiziționa și produse și bijuterii specifice Indiei. India este țara unității în diversitate, un spectacol multicolor ce îmbina o varietate copleșitoare de culturi, tradiții, religii și limbi vorbite. Organizatorii festivalului își propun, la fiecare ediție a festivalului Namaste, să le ofere iubitorilor culturii indiene o experiență vie și să aducă o parte din spiritul Indiei în România.
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Circa 80 de companii, cu peste 5.000 de oferte de locuri de muncă, la ”Angajatori de TOP” București! La târgul de joburi organizat în 28 și 29 martie, la Sala Palatului, românii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție o gamă...
Casă cuprinsă de flăcări, într-o localitate din județul Maramureș! Pompierii Detașamentului Sighetu Marmației au fost alertați, sâmbătă-seară, cu privire la producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Bocicoiu Mare.
Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.
Statistici îngrijorătoare privind cultura în pandemie! Anul 2020, puternic influențat de criza sanitară cauzată de coronavirus, a însemnat mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole și mai puține filme. Bibliotecile au eliberat 20,6 milioane volume, cu aproape 13 milioane mai puțin față de 2019.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019