Date companie
 
 
 
 

Festivalul ”Namaste”, la Casa Universitarilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iunie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, casa, namaste, Eminescu, universitarilor, tagore, gandhi
 

Festivalului “Namaste India” aduce în inima Bucureștiului aromele, culorile și farmecu verii indiene. Românii fascinați de cultura și tradițiile Indiei sunt invitați să descopere aspecte importante din viața lui Gandhi, să asculte povești de călătorie, să citească traducerea direct din bengali în română a operei primului laureat Nobel din Asia, Rabindranath Tagore, să urmărească paradă de sari-uri, să practice yoga și să deguste preparatele culinare specifice Indiei.

TORA APETRII, reporter "Ediția de anul acesta se concentrează și pe legatura strână dintre cultura idiana și cea română, legatură evidențiată prin influența indiană asupra poetului Mihai Eminescu. Aceasta a fost valorizată pentru prima dată de Amita Bhose, important eminescolog, scriitoare și traducătoare din bengali și română."

Personalitate marcantă a culturii indiene, Mahatma Gandhi reprezintă una dintre figurile centrale ale festivalului.

IULIA NĂLĂȚAN, organizator ”Această ediție aduce în prim plan personalitatea lui Mahatma Gandhi, de la nașterea căruia se împlinesc anul acesta 150 de ani. Moment care e marcat de noi în cadrul festivalului prin două prezentări, două evenimente........ etică și devotament.”

VOX ”Au foarte multe lucruri interesante și îmi place. Nu este prima dată când vin și pot să spun ca vin în fiecare an, întotdeauna găsesc ceva nou.”

VOX "Bineînțeles, la festivalul indian am pregătit un desert indian, noi avem laborator propriu."

VOX ” E interesant de știut, e o cultură veche așa că vrem să știm.”

Ca în fiecare an, vizitatorii își pot cumpăra articole vestimentare, accesorii și suveniruri cu specific indian de la târgul de produse artizanale. De asemenea, pot testa pictura cu henna și au parte de sesiuni de yoga, ayurveda și astrologie vedică. Organizat la Casa Universitarilor, sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România și de Asociația Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, festivalul își închide porțile duminică seară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2