Date companie
 
 
 
 

Festivalul Național de Teatru Școlar în limba spaniolă, la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, teatru, scolar, spaniol
 

A fost dat startul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă! În cadrul competiției participă trupe de teatru din mai multe orașe ale României, de la secțiunile bilingve, româno-spaniolă. Copiii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste.

PABLO DIEZ ASTRUGA, atașat cultural, Ambasada Spaniei la București "Festivalul de teatru școlar din România este parte a unui program internațional de cooperare între ministerele Educației din România și Spania și ne propunem, în afară de promovarea limbii și culturii spaniole în România, să dezvoltăm aptitudinile artistice ale elevilor."

An de an, festivalul se consolidează ca un instrument valoros pentru promovarea acțiunilor educaționale externe ale Spaniei în România. La eveniment a fost prezent și ambasadorul Spaniei în România.

MANUEL LARROTCHA PARADA, ambasadorul Spaniei în România "Am foarte multe așteptări, pentru că am fost informat despre edițiile anterioare. Este un festival care se celebrează de 15 ani, a crescut și are mult potențial. Interesul în România pentru tot ce este spaniol, muzica, limba, cultura este în creștere.... Avem în Spania peste un milion de români și de aceea interesul spaniolilor pentru România crește și el."

În fruntea fiecărui grup, în calitate de regizor, este profesorul de limbă spaniolă.

LLUIS ALEMANY GINER, profesor, C.N. Unirea, Brașov "Copiii, prin festivalul acesta, văd că nu este învățat doar teoretic, adică se întrunesc cu alți copii, din alte școli, din toată țara. Teatrul face parte din literatură, nu este așa zis "mort"."

Juriul este compus dintr-o comisie mixtă româno-spaniolă. La finalul competeției, cei mai talentați participanți vor fi premiați.

SEVER MIHEȘAN, elev, C.N. Unirea, Brașov "Este un concurs foarte interesant, inedit, poți să îți depășești anumite limite, să vorbești în fața unui public"

ISABELA DRĂGAN, elevă, C.N. Jean Monnet, Ploiești "Spaniola este foarte frumoasă și învață si foarte ușor. Acesta este cel mai bun avantaj, se învață foarte ușor și presupun că ne poate ajuta pe viitor."

GHEORGHE ANDREI VALENTIN, elev, C.N. Jean Monnet, Ploiești "Este o experiență de neuitat, învățăm multe lucruri, ne facem mulți prieteni, mulți colegi, recomand tuturor să încerce să învețe spaniola."

CĂTĂLINA HILOCHIE, elevă C.N. Unirea, Brașov "Cultura spaniolă și teatrul spaniol sunt o experiență foarte buna pentru adolescenți și elevi în general, pentru că te poți dezvolta la nivel personal si social și mă bucur că particip la acest concurs."

Competiția, organizată de către Ambasada Spaniei în România prin Biroul Atașat pentru Învățământ, Cultură și Sport, Ministerul Educației și Cercetării Științifice și Primăria Municipiului București, se încheie în acest weekend. Festivalul Național de Teatru în limba spaniolă se desfășoară în fiecare an în țările din Europa de Est și Centrală.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Condițiile privind desfășurarea noului an școlar, stabilite de Ministerul Educației ( 1 Septembrie 2020 )

  În sfârșit, autoritățile au stabilit condițiile privind începerea anului școlar! Ministrul Educației, Monica Anisie a dat asigurări, astăzi, că a pregătit revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță. Ea a precizat...

 • Actorul Nae Alexandru, invitat la Național FM ( 27 Februarie 2020 )

  Nae Alexandru, cu o carieră de 13 ani la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a împărtășit din experințele lui ascultătorilor Național FM. Acesta a venit si cu sfaturi ultile pentru tinerii actori, aflați la început de drum.

 • Snap, la cel mai mare festival de muzică retro din Europa, DISKOTEKA ( 15 Februarie 2020 )

  Snap, una dintre cele mai iubite trupe ale anilor ’80-’90, se pregătește să facă senzație la cea de-a doua ediție Diskoteka Festival, care va avea loc în perioada 1-3 mai, la Timișoara! 

 • Farmecul scenei: A început Festivalul de Teatru Școlar în limba spaniolă ( 14 Februarie 2020 )

  A început cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă. Competiția, la care participă elevi ai secțiilor bilingve româno-spaniolă din toată țara, se desfășoară la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Elevii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste pentru public.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2