Date companie
 
 
 
 

Festivalul "O mie de fete secuience", la Harghita

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : covasna, festival, harghita, Ungaria, maghiari, obiceiuri, fete, dansuri, secuience
 

Sărbătoare mare în Harghita! Peste 1.500 de persoane au participat, în acest sfârșit de săptămână, la Festivalul "O mie de fete secuience", sărbătoare anuală dedicată portului popular și obiceiurilor specifice maghiarilor din centrul Transilvaniei. Peste 40 de ansambluri folclorice din Harghita, Covasna, Mureș, Bistrița-Năsăud, dar și din Ungaria, au prezentat dansuri și obiceiuri specifice fiecărei zone. De la mic la mare, toată lumea a îmbrăcat costumul popular maghiar.

VOX "Pentru noi este o bucurie foarte mare, că ne putem îmbrăca în portul nostru popular și putem fi împreună cu mai multe sute de confrați, care, din diferite zone etnografice, aduc frumusețile artei populare."

VOX "Noi credem că e cea mai mare manifestare, sărbătoare a secuimii. Aici sunt o grămadă de tineri sosiți din toate zonele Ardealului și a țării și din Ungaria, și scopul sărbatorii este să păstrăm identitatea, dansul, cultura."

Târgul de produse meșteșugărești, prezentarea costumelor tradiționale și a dansurilor au completat tabloul zilei dedicate tradițiilor secuiești. Interzis de regimul comunist începând cu anul 1945, Festivalul "O mie de fete secuience" a fost reluat în 1990.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

  Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

 • Tânărul dispărut în lacul Zetea, găsit înecat după o oră de căutări ( 28 Iunie 2021 )

  Un tânăr de 20 de ani s-a înecat, duminică, în lacul de acumulare Zetea din județul Harghita. El se afla la scăldat și, la un moment dat, a dispărut în apă. Căutările au durat circa o oră, din cauză...

 • Un executor judecătoresc din Timișoara, cercetat pentru pedofilie și pornografie infantilă ( 8 Iunie 2021 )

  Un executor judecătoresc din Timișoara este acuzat că ar fi întreținut, de-a lungul timpului, relații sexuale cu minore. Mai mult, pe unele fete le-ar fi fotografiat în ipostaze intime. Polițiștii de la Crimă...

 • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

  EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

 • Cozi kilometrice la vămile din vestul țării ( 25 Mai 2021 )

  Forfotă mare în Vama Borș, în această dimineață! Camionagiii au așteptat ore bune pentru a trece frontiera, timp în care coloana de mașini de mare tonaj s-a întins pe mai bine de 5 kilometri.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2