Festin cu preparate pescărești la Constanța! Cel mai mare festival al peștelui din România a reunit, în acest sfârșit de săptămână, producători, importatori și distribuitori locali de pește sau preparate din pește. La eveniment au participat și reprezentanți ai fermelor piscicole și ai bălților din toată țara. Vizitatorii s-au putut delecta cu storceag, vestita ciorbă pescărească, dar și cu midii cu usturoi în sos de vin sau pește pe grătar sau la ceaun. Bucătarii s-au întrecut în rețete delicioase din pește, pregătite cu mare pricepere chiar în fața pofticioșilor, care au avut ocazia să guste din toate bunătățile.
AMBIANȚĂ "- Cârnați de somon la grătar, caracatiță cu tentacule, calamar, muslitos, creveți, stavride din Marea Neagră, barbulu de Marea Neagră, limbă de mare. Avem tonul alb, păstrăv, scrumbie, avem somon, cod norvegian."
AMBIANȚĂ "– Vreau să gust cârnatul de somon. - Este ceva extraordinar, extraordinar! - Nu mi-am putut închipui că se pot face cârnați din somon!"
VOX "- Vă place să consumați pește? - Da, foarte mult! - De ce? - Pentru că așa am fost obișnuiți. Am mâncat, pot să zic că de fiecare dată, pește cu plăcere. - Este vreun produs care v-a atras în mod special atenția? Ciorba, păstrăvul? - Saramura! De fapt, totul arată foarte bine."
Festivalul, finanțat prin fonduri europene, se desfășoară pe parcursul a cinci ediții, în perioada mai-octombrie 2014. Ediția din Constanța este a treia din acest an, celelalte două fiind organizate în Târgu Jiu și Cluj-Napoca. Următoarele se vor desfășura în București și Iași. Potrivit organizatorilor, obiectivul principal al evenimentului constă în creșterea consumului de pește în România și conștientizarea de către publicul larg a beneficiilor pe care le are acest consum, precum și popularizarea unor specii de pește mai puțin cunoscute în România și a modului cum se prepară.
Bucureștenii au profitat din plin de acest weekend cu temperaturi mai blânde. Parcurile au fost pline de oameni ieșiți la plimbare, dornici să se bucure de soare și de aer curat. În Parcul IOR, atmosfera a fost una de sărbătoare. Acolo s-a desfășurat Festivalul Toamnei iar vizitatorii au putut gusta pastramă friptă pe jar, s-au răsfățat cu must proaspăt dar și cu mititei boierești, pui, pește și carne de porc.
Profesor de religie constănțean, acuzat că i-a cerut unei eleve poze în ipostaze sexuale, a fost reținut. Procurorii DIICOT au dispus, marți, reținerea preotului, în vârstă de 48 de ani, cercetat în dosarul penal privind săvârșirea infracțiunii de pornografie...
Ziua Marinei marcată, vineri, la împlinirea a 165 de ani de la înființarea Marinei Militare Române moderne! În prima parte a zilei, evenimentele dedicate Zilei Marinei s-au desfășurat pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța...
Amenzi în sumă totală de 157.000 de lei, trei unități închise temporar și 10 avertismente. Este rezultatul a 23 de controale efectuate de comisarii Protecției Consumatorilor, sâmbătă, pe litoral. Echipele de control au descoperit mai multe nereguli...
Festivalul Cireșelor se desfășoară în Parcul Izvor din Capitală. Comercianții au pregătit pentru vizitatori diverse produse din cireșe – borcane cu dulceață, lichioruri sau sucuri, prăjituri, iar cireșele au umplut tarabele.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

