Date companie
 
 
 
 

Festivalul Peștelui, la Constanța

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, festival, peste, preparate
 

Festin cu preparate pescărești la Constanța! Cel mai mare festival al peștelui din România a reunit, în acest sfârșit de săptămână, producători, importatori și distribuitori locali de pește sau preparate din pește. La eveniment au participat și reprezentanți ai fermelor piscicole și ai bălților din toată țara. Vizitatorii s-au putut delecta cu storceag, vestita ciorbă pescărească, dar și cu midii cu usturoi în sos de vin sau pește pe grătar sau la ceaun. Bucătarii s-au întrecut în rețete delicioase din pește, pregătite cu mare pricepere chiar în fața pofticioșilor, care au avut ocazia să guste din toate bunătățile.

AMBIANȚĂ "- Cârnați de somon la grătar, caracatiță cu tentacule, calamar, muslitos, creveți, stavride din Marea Neagră, barbulu de Marea Neagră, limbă de mare. Avem tonul alb, păstrăv, scrumbie, avem somon, cod norvegian."

AMBIANȚĂ "– Vreau să gust cârnatul de somon. - Este ceva extraordinar, extraordinar! - Nu mi-am putut închipui că se pot face cârnați din somon!"

VOX "- Vă place să consumați pește? - Da, foarte mult! - De ce? - Pentru că așa am fost obișnuiți. Am mâncat, pot să zic că de fiecare dată, pește cu plăcere. - Este vreun produs care v-a atras în mod special atenția? Ciorba, păstrăvul? - Saramura! De fapt, totul arată foarte bine."

Festivalul, finanțat prin fonduri europene, se desfășoară pe parcursul a cinci ediții, în perioada mai-octombrie 2014. Ediția din Constanța este a treia din acest an, celelalte două fiind organizate în Târgu Jiu și Cluj-Napoca. Următoarele se vor desfășura în București și Iași. Potrivit organizatorilor, obiectivul principal al evenimentului constă în creșterea consumului de pește în România și conștientizarea de către publicul larg a beneficiilor pe care le are acest consum, precum și popularizarea unor specii de pește mai puțin cunoscute în România și a modului cum se prepară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2