Date companie
 
 
 
 

Festivalul Scrumbiei, de Florii, pe faleza din Galați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : galati, festivalul, peste, pescari, parohie, scrumbiei, gratar, enoriasi, ciorba, crap, obleti
 

Gălățenii s-au adunat, ca în fiecare an, de Florii, la Festivalul Scrumbiei! Atracțiile festivalului au fost, ca de fiecare dată, ciorba de pește și scrumbia, crapul și obleții la grătar. Pescarii au încins grătarele dis-de-dimineață și, pe parcursul zilei i-au îmbiat pe toți cu cel mai bun pește fript, așa cere tradiția, de Florii.

VOX "- Scrumbie, crap prăjit, facut la gratar, obleți! - Care e secretul? - Secretul este vechi. Noi gătim mancare tradițională românească, ca la mama acasă. - Câte ați avut? - 300 de bucăți, până la ora asta."

VOX "- Cum a fost? - Bună, având în vedere că e pentru prima dată când servim așa ceva. Da, buna! Suntem întâmplător veniți prin Galați și, știind de sărbătoarea asta, zic, hai să mergem, să gustăm, să vedem cum e!"

Pește au mâncat și enoriașii care au participat la slujba de Florii, de la Biserica Precista. Parohia le-a pregătit peste 200 de porții de ciorbă de pește.

VOX "- Bun, că este la grămadă multă! - Mai bun decât cel făcut acasă? - Și ăla e bun, dar nu am făcut acasă ciorbă."

VOX "- Ați mai mâncat, de aici, de la biserica? - Da, da! În fiecare an vin aici. Am fost și anul trecut și tot asa am mancat. Aici e la grămadă și-i mai bun. Aveam și acasa dar aici e mai bun că e sfințit."

Anul acesta a avut loc a 12-a ediție a Festivalului Scrumbiei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2