Date companie
 
 
 
 

Filaj asupra clanurilor de interlopi. Sile Camataru, filmat in timp ce incerca sa fuga

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : procurori, Camataru, filaj, clanul, camatari, diicot, sportivi, imagini, sile
 

Au apărut primele imagini de la filajul celor mai importanți lideri ai clanurilor interlope din București. Procurorii D.I.I.C.O.T. i-au monitorizat vreme îndelungată pe capii "Sportivilor" și "Cămătarilor", suspectați de fapte de violență. Secvențele filmate confirmă că Sile Cămătaru a fugit cu doar câteva ore înainte ca mascații să descindă la locuința lui. Pe înregistrări se vede cum, cu câteva ore înainte de percheziții, un bărbat coboară dintr-un taxi și intră în locuința lui Sile Cămătaru. După câteva minute, din vila interlopului iese un alt bărbat, pe care anchetatorii l-au identificat ca fiind Sile Cămătaru. Procurorii nu exclud posibilitatea ca liderul Cămătarilor să fi fost anunțat de percheziția care urma să aibă loc la locuința sa, chiar de către anumite persoane din rândul oamenilor legii. "Posibili lucrători de poliție judiciară i-ar fi sprijinit pe membrii grupării "Cămătarii" și grupării "Sportivii", în derularea activității infracționale”, se arată în rechizitoriu. La dosarul trimis instanței există și înregistrări cu membri ai clanului Sportivilor. Adrian Preda negociază cu unul dintre denunțători suma pe care acesta i-ar fi datorat-o ca taxă de protecție.

AMBIANȚĂ "Într-o lună mă scap de tine, că este mai mult, mai puțin, cu o săptămână, două, te caut și-ți mai dau. Cinci sute, (...) o mie, două, scăpai și gata!"

AMBIANȚĂ "- Dă-mi banii mei, dă-mi alea, scadem dobânzile tot. Dă-mi banii, bun, și când e să-ți fac actele, ne socotim noi pe urmă, cu tot. - Deci, asta ar mai însemna să-ți mai dau 3.500."

De-a lungul timpului, membrii celor două grupări rivale au provocat numeroase conflicte stradale, în care au folosit și arme de foc, pentru a câștiga supremația în lumea interlopă din Capitală. "Cămătarii" și "Sportivii" nu țineau cont de nimic și încălcau flagrant legea. Frecvent se ajungea la reglări de conturi. Procurorii redau în rechizitoriu și o discuție între un martor și operatorul unic de la numărul de urgență 112.

"OPERATOR 112: - 112, ce urgență aveți?
MARTOR: - Alo! Bună seara! Trimiteți, vă rog frumos, un echipaj la Riviera pe.... bulevardul Brâncoveanu.
OPERATOR 112: - Ce se întâmplă aici?
MARTOR: - Nu știu, doamnă! Au scos pistoalele, e o terasă, se bate lumea aicea.
OPERATOR 112: - Am înțeles!
MARTOR: - Oricum eu plec de acolo, deci eu nu mai stau în terasă. Nu știu care s-a luat la bătaie și ce fac. Trec pe partea cealaltă. Deci, chiar la parc!
OPERATOR 112 POLIȚIE: - Câte persoane sunt?
MARTOR: - Nu știu! Cred că sunt vreo zece persoane, dacă nu și mai mult de zece.
OPERATOR 112 POLIȚIE: - Da. Trimitem acum, urgent!"

54 de membri ai clanurilor "Cămătarii" și "Sportivii" sunt, acum, judecați în stare de arest. Ei sunt acuzați de șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat, omor deosebit de grav și posesie ilegală de arme.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2