Date companie
 
 
 
 

Filme germane prezentate într-un tramvai, la Cluj-Napoca, în cadrul proiectului ”Berlin is in Cluj!”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, proiect, tramvai, filme, napoca, berlin, germane
 

Proiect inedit la Cluj-Napoca! Un tramvai a devenit cinematograf public și mobil în care sunt prezentate filme germane, în cadrul proiectului "Berlin is in Cluj". Inițiativa aparține Centrului Cultural German, la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Prin acest proiect, organizatorii vor să aducă în spațiul public imaginile, poveștile și atmosfera capitalei Germaniei. Tramvaiul, care a circulat prin Berlinul de Est, a fost cumpărat în 1999 de compania de transport în comun din Cluj-Napoca și circulă între cartierul Mănăștur și Gară. În mijlocul de transport vor fi prezentate filmele "Good Bye, Lenin", "Lola, aleargă" și "Berlin - Simfonia unui mare oraș".

VOX "E o idee genială, face drumul mai scurt."

VOX "O idee foarte bună, și reclame și muzică. Mi se pare o idee genială, fiindcă oamenii își mai descrețează mințile. Sunt unii care circulă cu tramvaiele, își iau gândurile și se duc."

FABIAN MUHLTHALER, director, Centrul Cultural German, Cluj-Napoca "Sărbătorim 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, o sărbătoare importantă pentru germani și români. Institutul Cultural German de la Cluj s-a gândit să aducă Berlinul la Cluj prin 30 de filme diferite, în cinematografe, baruri și spații publice."

Filme germane din epoci diferite vor fi proiectate, timp de o săptămână, atât în tramvai, cât și în cinci cafenele și un cinematograf din oraș.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2