Date companie
 
 
 
 

Filmul "După un an" al regizorului Cristian Pascariu va fi proiectat la Cannes

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, film, pascariu, regizor, cannes
 

Cinematografia românească se bucură de o nouă recunoaștere a valorii sale. Filmul unui regizor clujean va fi proiectat, anul acesta, la Festivalul de Film de la Cannes. Este vorba despre scurtmetrajul "După un an", semnat de Cristian Pascariu. Pelicula, cu o durată de 11 minute, prezintă povestea tragică a unei văduve care se întâlnește cu ucigașul soțului său.

AMBIANȚĂ "- Prietena? – Da. – I-ai spus? –Nu, nu încă!"

CRISTIAN PASCARIU, regizor de film "Filmul va fi prezentat în secțiunea Short Film Corner, la Festivalul de la Cannes, între 15 și 26 mai, anul acesta. E o secțiune unde vin distribuitori, producători și lumea poate să-ți vadă filmul pe perioada festivalului și poate să-l cumpere și să vină niște colaborări. E o șansă, pentru a-ți propulsa cariera."

Rolurile principale sunt interpretate de tinerii actori Ionuț Caras și Irina Wintze, care au lucrat la scenariu împreună cu regizorul, timp de două luni. Toate secvențele au fost filmate în numai trei zile.

CRISTIAN PASCARIU, regizor de film "Filmul se numește "După un an" și este povestea unei văduve care se întâlnește cu criminalul soțului ei, pe marginea drumului. Soțul ei a fost ucis într-un accident de mașină și, fără voia ei, se întâlnește cu acest criminal. E destul de ciudat să-i spui criminal, dar și, cumva, scurtmetrajul se bazează pe discuțiile dintre cei doi."

În film joacă și actrița Diana Buluga, în rolul iubitei ucigașului.

DIANA BULUGA, actriță "Personajul meu se numește Andreea și este prietena criminalului. Sunt foarte bucuroasă că filmul va merge la Cannes, sunt bucuroasă pentru că am fost o echipă nu foarte mare, dar cu foarte multă energie, cu foarte multă poftă de lucru. E o reușită care vine ca un premiu pentru munca depusă."

Anual, în secțiunea Short Film Corner, din cadrul Festivalului de la Cannes, sunt propuse zeci de mii de scurtmetraje, însă numai 1.500 sunt acceptate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

  Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

 • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

  EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

 • Adrian Enache, o alegere câștigătoare și pentru Radu Jude ( 28 Martie 2021 )

  Adrian Enache, gazdă alături de Diana Matei a emisiunii dumneavoastră preferate de duminică, Start Show România, face parte și dintr-un proiect extrem de apreciat în străinătate. Vorbim despre filmul "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", regizat de Radu Jude, marele câștigător al celei de-a 71-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. 

 • Știrile, emisiunile, si filmele difuzate, duminică, de Național TV, în topul preferințelor ( 4 Ianuarie 2021 )

  Programele Național TV, în topul preferințele telespectatorilor! Știrile, emisiunile și filmele difuzate de Național TV au înregistrat, și duminică, cifre spectaculoase de audiență. Ziua a început cu reluarea „Start Revelion"...

 • Fosta conducere a Primăriei Sector 5, deplasare de lux la Cannes ( 21 Noiembrie 2020 )

  Plimbare în Franța, de 150.000 de euro, descoperită de Curtea de Conturi la Primăria Sectorului 5. Potrivit raportului dat publicității de actuala conducere a primăriei, privind activitatea instituției...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2