Date companie
 
 
 
 

Filmul "După un an" al regizorului Cristian Pascariu va fi proiectat la Cannes

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, film, pascariu, regizor, cannes
 

Cinematografia românească se bucură de o nouă recunoaștere a valorii sale. Filmul unui regizor clujean va fi proiectat, anul acesta, la Festivalul de Film de la Cannes. Este vorba despre scurtmetrajul "După un an", semnat de Cristian Pascariu. Pelicula, cu o durată de 11 minute, prezintă povestea tragică a unei văduve care se întâlnește cu ucigașul soțului său.

AMBIANȚĂ "- Prietena? – Da. – I-ai spus? –Nu, nu încă!"

CRISTIAN PASCARIU, regizor de film "Filmul va fi prezentat în secțiunea Short Film Corner, la Festivalul de la Cannes, între 15 și 26 mai, anul acesta. E o secțiune unde vin distribuitori, producători și lumea poate să-ți vadă filmul pe perioada festivalului și poate să-l cumpere și să vină niște colaborări. E o șansă, pentru a-ți propulsa cariera."

Rolurile principale sunt interpretate de tinerii actori Ionuț Caras și Irina Wintze, care au lucrat la scenariu împreună cu regizorul, timp de două luni. Toate secvențele au fost filmate în numai trei zile.

CRISTIAN PASCARIU, regizor de film "Filmul se numește "După un an" și este povestea unei văduve care se întâlnește cu criminalul soțului ei, pe marginea drumului. Soțul ei a fost ucis într-un accident de mașină și, fără voia ei, se întâlnește cu acest criminal. E destul de ciudat să-i spui criminal, dar și, cumva, scurtmetrajul se bazează pe discuțiile dintre cei doi."

În film joacă și actrița Diana Buluga, în rolul iubitei ucigașului.

DIANA BULUGA, actriță "Personajul meu se numește Andreea și este prietena criminalului. Sunt foarte bucuroasă că filmul va merge la Cannes, sunt bucuroasă pentru că am fost o echipă nu foarte mare, dar cu foarte multă energie, cu foarte multă poftă de lucru. E o reușită care vine ca un premiu pentru munca depusă."

Anual, în secțiunea Short Film Corner, din cadrul Festivalului de la Cannes, sunt propuse zeci de mii de scurtmetraje, însă numai 1.500 sunt acceptate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2