Finanțarea I.M.M.-urilor de la noi din țară se realizează cu dificultate! Asta susțin reprezentanții Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România în urma unei analize făcută pe baza chestionării a peste 1370 de întreprinzători în lunile martie și aprilie 2015 și aproximativ 1500 de întreprinzători în martie-aprilie 2014. Comparativ cu rezultatele din 2014, se constată o serie de modificări și anume creșterea numărului de întreprinderi mici și mijlocii care au apelat la finanțarea activităților economice prin leasing sau credite bancare, precum și diminuări în rândul întreprinzătorilor care au apelat la autofinanțare și neplata facturilor emise de furnizori.
OVIDIU NICOLESCU, președinte, C.N.I.P.M.M.R. "În continuare finanțarea rămâne una dintre marile probleme ale I.M.M.-urilor din România. În continuare, întreprinzătorii din România obțin mult mai greu și mult mai scump capitalul de care au nevoie, decât concurenții și partenerii lor din majoritatea țărilor europene."
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România vine cu propuneri de măsuri pentru îmbunătățirea accesului I.M.M.-urilor la finanțare.
OVIDIU NICOLESCU, președinte, C.N.I.P.M.M.R. "În primul rând, ne referim la diversificarea și amplificarea serviciilor de garantare și contragarantare, intensificarea și ieftinirea acestora. În continuare, firmele au nevoie de garanții, dar aceste fonduri trebuie amplificate, diversificate și să le ieftinească. A doua categorie se referă la îmbunătățirea politicilor și pachetelor de finanțare pentru I.M.M.-uri și ale băncilor cu capital de stat."
O altă măsură este furnizarea de micro-granturi și micro-credite pentru dezvoltarea serviciilor și meșteșugurilor în mediul rural, prin intermediul unui fond special alimentat total sau parțial din fonduri europene. Reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România au, însă, și motive de satisfacție pentru modul cum au fost analizate și valorificate propunerile I.M.M.-urilor privind noul Cod fiscal în procesul legislativ din Parlament. Printre acestea, se numără reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 19% și menținerea TVA de 9% la anumite servicii și produse. Menținerea la 3% a impozitului pentru microîntreprinderi, cu eliminarea propunerii de impozitare suplimentară de 1530 lei pentru fiecare trimestru, pentru microîntreprinderile care nu au salariați.
Pedepse mai mari în cazul abuzurilor împotriva minorilor! Mai mulți deputați și senatori USR, PNL, ALDE, PSD și PMP au înaintat, în Parlament, o propunere legislativă pentru modificarea Codului Penal. Inițiativa prevede...
Veste bună pentru legumicultorii din România! Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, vineri, în timpul unei întâlniri cu producătorii de roșii din județul Olt, că programul de spijinire a legumicultorilor a fost suplimentat...
În primele două zile de la intrarea în vigoare a noilor reglementări privind interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul condusului, polițiștii...
Revin ploile, iar vremea se răcește în regiunile sudice, sub-estice și centrale. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de tip cod galben de ploi torențiale în 16 județe, valabilă de astăzi, de la ora 13:00, până...
Guvernul impune sancțiuni mai aspre pentru șoferii care folosesc telefonul sau transmit live pe Facebook atunci când sunt la volan. Noile modificări la Codul Rutier interzic folosirea sau pur și simplu ținerea în mână a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019