Date companie
 
 
 
 

Firul descinderilor în vămile din vestul țării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : contrabanda, politia de frontiera, spaga, oamenii legii, anchetatori, descinderi de amploare, controale in vami, mascatii, ofiteri DGA, procurori anticoruptie
 

Descinderile de amploare in vămile de la granița cu Serbia au fost puse la punct cu mare atentie de oamenii legii. Mascații, jandarmii, ofițerii DGA și procurorii anticorupție au verificat din zori două vămi și sediile a 3 sectoare ale poliției de frontieră.

VAMA STAMORA MORAVIȚA
La Stamora Moravița, oamenii legii au descins chiar înainte de schimbul de ture. Două elicoptere au aterizat în vamă, ca să-i ducă pe suspecți la audieri, la București.

AMBIANȚĂ vin elicopterele, vameșii duși la elicopter

Mascații au trecut și pe la vila șefului de tură din Nădlac, Milan Gubik, pe care, insa, nu l-au găsit acasă. Bărbatul a fost dat în consemn la frontieră.

VAMA NAIDĂȘ
Tot la prima oră, procurorii DNA și inspectorii DGA au luat cu asalt Vama Naidăș. Toți polițiștii de frontieră din tură au fost dezarmați, iar vama închisă.

AMBIANȚĂ "Altceva, armament personal? Nu. Puneti mâinile pe masinã! Desfaceti picioarele, vã rog! Alte bunuri interzise la detinere? Sume mari de bani? Nu."

VOX "Nu se poate, vama este blocatã de cãtre mascati si Directia Generalã Anticoruptie! Unde voiati sã mergeti? La piatã. La piatã în Serbia, dincolo! Da!"

VOX "Dupã niste fructe, dacã stiam nici nu veneam!"

AMBIANȚĂ (verificã pistolul, dupã ce-l ia de la vameș)
AMBIANȚĂ: "-De ce ati fost reținut? -Sunteti implicat în contrabandã cu tigãri? -Haideti, vã rugãm frumos sã ne faceti loc! -Ați luat mitã? -Nu!"
AMBIANȚĂ: "-De ce v-au retinut? -Nu stiu, se clarificã situatia acolo!"
AMBIANȚĂ: "-De ce v-au retinut cei de la DGA? -Nu stiu! -Ati luat mitã? -O sã fie probe dacã e, o sã judece judecãtorul, procurorul! Noi am fost numai la frontiera verde, am fãcut numai frontiera verde, atât! N-am lucrat în punct, nu suntem lucrători de punct!"

Descinderi au mai avut loc în sectoarele poliției de frontieră Oravița din Caraș Severin, Deta și Cruceni din Timiș.

TEOFIL DRUGARIN - avocatul suspectilor: "S-au căutat înscrisuri, aur! Au filmat toate imobilele, bunurile, casa, a vrut sã se scoatã în evidentă nivelul de trai pe care-l au și confortul."

Potrivit anchetatorilor, la finalul turelor, polițiștii de frontieră și vameșii împărțeau egal șpaga primită de la contrabandiști.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2