Date companie
 
 
 
 

Fiscul a pus sechestru pe vila unui poștaș din Dolj, acuzat că a încasat pensii ilegale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, sechestru, stat prejudiciat, postas
 

Un poștaș din localitatea doljeană Secui este suspectat că, timp de zece ani, a incasat pensiile a patru persoane care încetaseră din viață. Barbatul care a prejudiciat statul cu peste 200 de mii de lei a fost reținut pentru 29 de zile, iar statul a pus sechestru pe vila făcută din banii decedaților.

prin telefon: VICTOR SIMON, dir. executiv Poșta Română: "Noi trebuie sã returnãm banii Ministerului Muncii și trebuie sa ne îndreptãm împotriva salariatului. (...) Aceasta pensie lui i-a venit lunã de lunã. Obligația salariatului era ca în luna în care decedeazã sã returnãm mandatul de pensie."

Anchetatorii spun cã poștașul se oferea sã ajute familiile îndoliate sã primeascã mai repede ajutorul de înmormântare. De fapt, el nu declara decesele, le dãdea oamenilor ajutorul din propriul buzunar și apoi încasa pensiile.

VOX: "Se vedea cã are bani, se vedea, și-a luat un tractor, și-a luat masina, și-a luat ce-i trebuie acolo în curte. (...) S-a gândit sa ia banii la niște oameni decedați. Nu știu ce a fost în capul lui."

VOX: "Eu spun cã n-a fãcut bine ce-a fãcut. Nu se gândea cã o sã-l prindã odatã, cã o sã-și ia pedeapsa, sa dea banii înapoi. (...) Unii l-am cãit, alții l-am înjurat, asta e!"

Poștașul este cercetat de procurorii doljeni pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnãturã privatã și fals intelectual.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O.U.G. privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în M.O. ( 29 Septembrie 2020 )

  Ordonanța de Urgență privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în Monitorul Oficial! Persoanele care doresc să achite retroactiv vechimea în muncă, își pot încheia contractul cu casa de pensii din zona de domiciliu.

 • Un poștaș a fost bătut cu bestialitate ( 25 August 2020 )

  Imagini revoltătoare surprinse de camerele de supraveghere dintr-un bloc din Municipiul Cluj-Napoca! Un poștaș în vârstă de 69 de ani a fost bătut cu bestialitate de către un bărbat căruia îi livrase un plic. 

 • Pensiile românilor vor crește, dar nu se știe cu cât ( 24 Mai 2020 )

  Premierul Ludovic Orban a dat asigurări la un post de televiziune că pensiile vor fi majorate anul acesta, atât cât permite economia. Prim-ministrul a explicat că majorarea pensiilor va depinde de starea economiei și de capacitatea statului de a putea plăti pensiile atât anul acesta, cât și în cei ce vor urma. 

 • Luna aceasta, poștașul întârzie cu pensiile ( 7 Ianuarie 2020 )

  Persoanele care își încasează pensiile prin intermediul Poștei Române își vor primi banii cu întârziere, luna aceasta. Termenul de plata a pensiilor se decalează cu trei – patru zile. Anunțul a fost făcut de premierul, Ludovic Orban...

 • Discuții între Ministrul Justiției și grefierii nemulțumiți ( 21 Decembrie 2019 )

  Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu reprezentanții grefierilor, după recentele proteste ale acestora, pe fondul nemulțumirilor legate de propunerea de abrogare a legii pensiilor speciale. Pe agenda discuțiilor...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2