Date companie
 
 
 
 

Fiscul a pus sechestru pe vila unui poștaș din Dolj, acuzat că a încasat pensii ilegale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, sechestru, stat prejudiciat, postas
 

Un poștaș din localitatea doljeană Secui este suspectat că, timp de zece ani, a incasat pensiile a patru persoane care încetaseră din viață. Barbatul care a prejudiciat statul cu peste 200 de mii de lei a fost reținut pentru 29 de zile, iar statul a pus sechestru pe vila făcută din banii decedaților.

prin telefon: VICTOR SIMON, dir. executiv Poșta Română: "Noi trebuie sã returnãm banii Ministerului Muncii și trebuie sa ne îndreptãm împotriva salariatului. (...) Aceasta pensie lui i-a venit lunã de lunã. Obligația salariatului era ca în luna în care decedeazã sã returnãm mandatul de pensie."

Anchetatorii spun cã poștașul se oferea sã ajute familiile îndoliate sã primeascã mai repede ajutorul de înmormântare. De fapt, el nu declara decesele, le dãdea oamenilor ajutorul din propriul buzunar și apoi încasa pensiile.

VOX: "Se vedea cã are bani, se vedea, și-a luat un tractor, și-a luat masina, și-a luat ce-i trebuie acolo în curte. (...) S-a gândit sa ia banii la niște oameni decedați. Nu știu ce a fost în capul lui."

VOX: "Eu spun cã n-a fãcut bine ce-a fãcut. Nu se gândea cã o sã-l prindã odatã, cã o sã-și ia pedeapsa, sa dea banii înapoi. (...) Unii l-am cãit, alții l-am înjurat, asta e!"

Poștașul este cercetat de procurorii doljeni pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnãturã privatã și fals intelectual.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Poștașii vor fi dotați cu spray-uri lacrimogene ( 10 Mai 2021 )

  Poștașii vor fi dotați cu spray-uri lacrimogene, pentru folosirea ca mijloc de apărare individuală. Poșta Română dorește achiziția a 17.500 de astfel de „echipamente de reprimare a revoltelor”.

 • Inechitatea pensiilor speciale, din nou în discuție ( 16 Februarie 2021 )

  În România sunt, în prezent, 9.500 de beneficiari de pensii speciale, pensia medie fiind, în acest caz, de aproximativ 9.600 de lei pe lună. Și asta în contextul în care există aproximativ 2,7 milioane de pensionari...

 • Ministrul Muncii anunță demararea operațiunii de recalculare a pensiilor ( 2 Februarie 2021 )

  Toate dosarele de pensie vor fi revizuite, în baza unor informații care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora. Este anunțul făcut, astăzi, de ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea a precizat că operațiunea...

 • 5 milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni ( 28 Ianuarie 2021 )

  Pensiile românilor vor fi recalculate! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că cinci milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni.

 • Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională ( 13 Ianuarie 2021 )

  Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională! Judecătorii Curții Constituționale a României au respins obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea rectificării bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2