Date companie
 
 
 
 

Fiul unui primar a luat o notă de 10 la Evaluarea Națională, dar lucrarea nu e scrisă de el

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iulie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : evaluare, frauda, primar, nationala, elev, procurori, fiu, DNA, romana, limba, proba, salceam suceava
 

Situație incredibilă, la evaluarea națională! Fiul unui primar din Suceava a reușit să ia nota 10 la proba de limba română, cu o lucrare scrisă de altcineva. Cazul, care a stârnit scandal în Educație, a ajuns și în atenția procurorilor anticorupție! Tot scandalul a început după ce un cadru didactic a sesizat că fiul primarului din Salcea, Ilie Lungu, a obținut note mari la Evaluare, deși era un elev mediocru. El a intrat cu media de admitere 8,83 la Colegiul Tehnic ”Al I Cuza” din Suceava, aceasta fiind a treia medie de admitere la această școală.

CĂTĂLIN HUȚU, director, Școala Gimnazială Salcea ”Din ce am văzut eu pe foaia matricolă, era un elev de 6, 7, cred, cam așa. Și, totuși, a luat 10, 8 și ceva la matematică. Din ce am citit și eu în presă, am aflat că domnul primar a dat meditații copilului.”

După ce au evaluat lucrările, inspectorii au descoperit că scrisul la lucrarea de limba română era complet diferit, așa că pe fir au intrat procurorii D.N.A..

MIHAELA HUNCĂ, inspector șef, I.S.J. Botoșani ”Deci, lucrările aceluiasi elev aveau scrisuri diferite. De aici a plecat! Deci, pe două teze, teza de la română și teza de matematică, scrisurile erau diferite.

GHEORGHE LAZĂR, inspector șef, I.S.J. Suceava ”Am informat ministerul iar ministerul a declanșat o anchetă și, deja, am înțeles că este în lucru un dosar la D.N.A.. Ni s-a solicitat printr-o adresă din partea D.N.A. documente legate de comisia de evaluare.”

Anchetatorii au descoperit, printre altele, că imaginile din timpul examenelor de la școala din Salcea nu au fost înregistrate, din cauza unor probleme tehnice. În acest context, acum sunt verificate toate lucrările elevilor care au dat probe, în cadrul Evaluării Naționale, odată cu fiul primarului. Dacă cercetarea aflată în curs stabilește că examenul a fost fraudat, Ministerul Educației aplică prevederile metodologiei de examen, respectiv anularea lucrării și nota 1 pe lucrarea respectivă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2